IJssculpturenfestival komt weer naar Zwolle

Zwolle – Na een jaar van afwezigheid komt de komende winter het IJssculpturenfestival weer naar Zwolle. De expositie van ijsbeelden zal in de maanden december en januari plaatsvinden op het Rodetorenplein.

Na een succesvolle editie in Zwolle in het winterseizoen 2008 – 2009 met maar liefst 260.000 bezoekers komt het winterse ferstival nu weer naar Zwolle. Destijds vond het ijsspectakel op Park de Wezenlanden plaats, maar omdat de ondergrond van het evenementenpark (gras) uiteindelijk niet geschikt was voor zo'n massaal ijssculpturenfestival werd er voor Roermond gekozen. Nu dus op een andere locatie dat als voordeel heeft dat het dichterbij het centrum van Zwolle is. Naast de expositie van de ijssculpturen is er ook een plan om bij het Rodetorenplein een ijshotel, een kerstmarkt en een ijsbaan op de Zwolse stadgracht te organiseren.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik had destijds dankzij Weblogzwolle 2 kaarten gewonnen en kan je zeggen dat het zeker een aanrader is.
  Voor mijn gevoel is de locatie op het Rodetorenplein echter wel een stuk kleiner dan dat het destijds in Park de Weezenlanden was.

 2. Waarom zou een herhaling in Roermond niet plaatsvonden?

  Rechtszaak tegen komst IJssculpturenfestival
  EINDHOVEN – Omwonenden spannen een rechtszaak aan tegen de komst van het IJssculpturen Festival in Eindhoven.
  Zij vinden de keuze van de gemeente om het evenement op het Fensterrein te houden onbegrijpelijk. Het zou te veel overlast veroorzaken voor de buurt. De opbouw van het terrein zou maandag al beginnen, maar of dat nu nog doorgaat, is onduidelijk. (Omroep Brabant 2007)

  Forse verliezen voor ijssculpturenfestival
  Het ijssculpturenfestival dat onderdeel was van Magisch Maastricht in december heeft forse verliezen geleden.
  Volgens organisator Ice and Sand is van de begroting weinig terechtgekomen omdat 'tienduizenden bezoekers minder kwamen dan verwacht', meldt een woordvoerder.
  Bij diverse bedrijven in de stad staan nog rekeningen open. Om hoeveel geld het gaat is niet duidelijk.
  Limburgs Dagblad 15.04.11

Reageer