Het weer: ruimte voor de zon

Zwolle – Zondagochtend beperken buien zich tot de kustprovincies en is er in het binnenland flink wat ruimte voor de zon. ’s Middags trekken de buien verder landinwaarts, maar laat de zon zich nog geregeld zien. Het wordt ongeveer 18 graden en er staat een matige, aan zee vrij krachtige, westen- tot zuidwestenwind.

27-08-2011_weerfoto__peperbus_vanaf_de_eekwal_.jpg
De Peperbus vanaf de Eekwal

Maandag is het op de meeste plaatsen droog, met regelmatig ruimte voor de zon. Lokaal kan er echter gedurende dag wel een enkel buitje ontstaan. De grootste kans daarop is voor het noorden van het land. De temperatuur levert nog wel een graadje in en op de Wadden steekt er een krachtige wind op, windkracht 6. De dagen daarna loopt de temperatuur weer langzaam op richting 20 graden. Daarbij is er dinsdag en woensdag slechts een kleine kans op een bui en laat de zon zich regelmatig zien.

Vanaf donderdag neemt de kans op serieuze neerslag weer toe. Richting het volgende weekend zouden de restanten van Orkaan Irene het weer in Nederland wel eens negatief kunnen beïnvloeden. De weersverwachting wordt hiermee echter tegelijkertijd erg onzeker, omdat de koers van Irene van dag tot dag nog sterk kan wisselen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer