Vragen over kermisbeleid in Zwolle

Zwolle – De VVD Zwolle heeft via verschillende media diverse direct en indirect bij de kermis betrokken groepen (kermisexploitanten, horeca, detailhandel binnenstad) uiteenlopende reacties en kritische geluiden gehoord over de Zomerkermis in Zwolle. Binnenkort wordt de kermis bij de gemeente geëvalueerd. De raadsleden Van der Kooy en Wijnen hebben vooraf al een aantal vragen aan het college van Zwolle.

kermis_stratenfestival_2011_6385_470.jpg

De VVD vraagt zich af wie er bij de evaluatie van de kermis betrokken gaat worden en vraagt aan het college of het bereid is de gemeenteraad te informeren over het resultaat van de evaluatie.Verder vraagt de VVD zich af of het college op de hoogte is van de petitie van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (Bovak), waaruit blijkt dat de meeste kermisexploitanten moeite hebben de toenemende bemoeienis van de lokale overheid met hun bedrijfsvoering. De VVD wil bij de evaluatie ook de wenselijkheid en haalbaarheid (ook uit bedrijfseconomisch perspectief) van zaken als maximumprijs voor kinderatracties en eurodagen laten beoordelen. De politieke partij vraagt zich ook af of het college bij de evaluatie ook het Stratenfestival (ooit voortgekomen uit de Zomerkermis) gaat betrekken Afsluitend vraagt de VVD of gekeken gaat worden naar het beleid ten aanzien van wijkkermissen. Dit naar aanleiding van de poging van een aantal ondernemers om in Zwolle-Zuid een wijkkermis te organiseren die vorig jaar is gestrand.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. ik vindt dat de kermis gewoon moet verhuizen naar het Weezenlanden park.
  Het veroorzaakt overlast in de binnenstad en de mensen die er naar toe willen komen heus wel.
  Daarnaast is het goed dat de gemeente twee dagen gekozen heeft voor een korting.
  De kermis is anders duur voor mensen met kleine kinderen.

 2. Gewoon helemaal opbokken uit de stad met die tokkie kermis! Lekker in wezelanden of een weiland in wythm ofzo! Heb me weer kapot geergerd aan dat geluid van de kermis en dat je je kont niet kan keren in de stad!

 3. En die herrie dan zeker wel in wezenlanden? Alvast bedank he! Oh nee.. Ik moet dan zeggen: Had ik maar niet aan dat park moeten gaan wonen.

 4. @ ron
  Het blijkt wel weer dat er een hoop mensen op af komen als jij je kont niet kan keren. Dus waarom uit de stad verbannen? Krijgen we helemaal zon dooie stad waar nix te beleven is.

 5. kermis hoort thuis in het cemtrum, 1 weekje in het jaar, jonge jonge waar hebben we het over.
  woon zelf in het centrum, en dat lawaai vond ik sΓ‘vond ook niet echt super omdat ik nachtdienst had. woon nu 4 jaar in zwolle daarvoor in olst, dus dit wist ik van te voren.. dus niet klagen, mensen die wel wat te klagen hebben die moeten maar kijken naar een huisje buiten zwolle! Als je in een stad woond is er nu eemaal kermis, feesten enz.

 6. @rick matteman

  Wou je carnaval, Koninginnedag, stratenfestival, koopavonden, blauwvingerdagen en de markt ook allemaal in het park hebben? Is ook overlast…

  @Ron

  Dan moet je niet in de stad gaan wonen. Jij hebt zeker ook lopen klagen tegen die viskraam… Je kon er makkelijk je kont keren want zo druk was het ook weer niet. Ben er zelf 3 keer geweest waaronder met Stratenfestifal en de drukte viel reuze mee.

  Kermis hoort in het centrum! In het Wezenlandenpark bloeit de kermis dood en zal er een mooie traditie verdwijnen. Woon je in het centrum dan weet je van te voren dat er op bepaalde dagen overlast is. De kermis is er waarschijnlijk al langer dan dat jullie in de (binnen)stad wonen!

 7. @Marcelovic

  Precies wat ik wou zeggen, als je in de binnenstad gaat wonen weet je dat je met evenementen en dergelijke te maken krijgt!
  Voor de rest moet de kermis absoluut niet de stad is, dan is er helemaal niks meer te doen straks!
  En er is al zo weinig te doen in Zwolle ten opzichte van andere steden.

 8. Dit zijn nou typische zwolse mensen die houden wel van een feestje maar willen geen overlast . daarom staat zwolle ook als stug op de kaart ben blij dat wij dat hier niet zijn in andere steden en dorpen is het vaak al gezelliger dan hier op de kermis en heb je ook geen gezeur . snap niet dat genieten zo moeilijk is altijd dat gezeur maar is dat typisch iets zwols?

 9. Ik zeg: helemaal afschaffen. Dan hebben de bezoekers ook weer wat meer tijd om een baan te zoeken.

 10. Het zijn weer de typische Zwolse reacties. Als de stad is wat haar inwoners zijn, dan weg met alle azijnzeikers zoals Ron. Zonder alle feesten en partijen in de binnenstad, geen levendigheid. Uiteindelijk zal dat leiden tot veel minder horeca en aanverwante gelegenheden. Resultaat: De slaapstad van de jaren tachtig is terug. Nee bedankt, dat nooit weer. Dus Ron, en gelijkgestemden, opzouten of accepteren!

 11. Ik ben tevreden over de huidige kermis. De regen gooide veel roet in het eten, maar waar niet? Pak bij de evalutie dan ook de Peperbus Profronde mee. Jan v.O. zou dit wel weer willen doen. Leg dan wel even een zak geld klaar voor hem.

 12. Ik vind het een beetje azijn pissen van de ondernemers van de binnen stad.

  Een veel gehoord argument van de horeca ondernemers is,als bewoners van de binnen stad klagen over geluids overlast,dat is als je in de binnen stad gaat woonen,dat dat erbij hoort.

  Maar die vlieger gaat ook op voor de ondernemers ,de kermis is al meer dan 50 jaar in de binnenstad,dus niet zeuren.

  Een echte ondernemer klaagt niet om zoiets onbenulligs.

  Zomer kermis hoort gewoon in de binnenstad.

 13. Hoezo staan Zwollenaren bekend als "stug"?!? Dat is iets wat ik nog nooit gehoord heb!
  Het geldt gewoon voor iedere stad: een kermis hoort in de binnenstad. Heel simpel!

  Laat mensen die dat willen zich toch gewoon een weekje vermaken!

 14. Rudolf komt zeker uit een boerendorp? zwollenaren stug?
  Je moet gewoon lekker je mond dicht houden als je niet
  Weet waar je overspreekt, en bemoei je lekker met je
  Eigen dorpje

 15. @ matteman.

  Heb je er ooit bij stil gestaan dat de mensen in de Wipstrik en in Assendorp al genoeg (hinder van alle) festiviteiten in het Wezenlanden park hebben?
  En omdat jij graag de plek van de kermis ziet veranderen, hebben de bewoners aan het park dan ook geen gegronde reden om tegen alle festiviteiten in het park te zijn?

  Dag bevrijdingsfestival.

  Moraal van dit verhaal. Klaag jij niet klaag ik niet, klaag jij wel, ga ik ook klagen (iets van samen met elkaar leven denk ik).

  Ps. Als je de Voorstraat vind stinken, moet je voor de gein eens het achterpad nemen in de eerste 2 weken naar bevrijdingsfestival.

 16. @justme helemaal goed gezegd! Als bewoner van de schuurmanstraat
  Kan ik idd ook zeggen dat ik wel eens beu wordt van de
  Festivals in het park, en dat zijn er aardig wat.
  En dat wordt er geklaagd over 1 kermis per jaar in
  Het centrum???

 17. Kermis hoort inderdaad in de binnenstad.
  En als het op de wezenlandenpark staat. En het regent en dan wordt het een modderbende ?

  Neem dan je laarzen maar mee!!! πŸ˜€

Reacties zijn gesloten.