Chat Log 33

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 34 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Dit Chat Log zal een laatste log zijn in de rubriek Algemene Logs. Naast het Algemeen Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 538
 1. De felicitatiedienst feliciteert:

  Blauwtje met haar 2e gouden plak!

  Eregalerij:

  met 1: Papa Val, Ingrid, Natascha, Appie, ps, Dick, Kire, MarKel, Tim, JanD & ja-tja
  met 2: Derk, Assendorper, Doeksen, Eva, Bert J & Blauwtje:D
  met 4: Dame
  met 6: Joppuh

 2. Lekker zwiepen in de wind Plantje,wij willen nog steeds even een midweekje ergens in nederland fietsen ,maar stellen het steeds maar weer uit zoals vandaag ook weer het is gewoon koud.Windsurfen doen we helaas niet meer

 3. @Ingrid Zo'n eerste dag is altijd weer wennen. Ik ben niet toegekomen aan mijn mails vanwege allerlei afspraken. De tijd dat je de eerste dagen na de vakantie de vakantieverhalen kon uitwisselen is allang voorbij. Voordeel is wel dat je er snel 'doorheen' bent en in je gewone ritme komt.

 4. @Dame, ja klopt, alleen was het dit x wat mij betreft anders terug komen dan andere jaren. Weten dat je al beetje bij beetje aan afscheid nemen bent van je werkzaamheden. Ondanks dat iedereen door gaat met wat ie doen "moet"is de betrokkenheid toch anders.
  Jammer!!

 5. Ja, dat hoop ik ook voor je Ingrid! Wel raar (overigens absoluut geen verwijt!) je hoort dat de arbeidsmarkt weer wat aantrekt. En toch is het niet zo, dat je als werknemer zomaar wat uit kunt zoeken!

  Wat voor iets zoek je ook al weer Ingrid? (Sorry…ik heb niet het geweldige geheugen dat je zelf wel hebt)

 6. @Plantje, ik ben op zoek naar het liefst receptie/telefoniste/administratief werk, momenteel werk ik 20 uur in ze week. Maar iets meer is ook geen probleem.
  Dus zegt het voort. En mail me.

 7. Die bank van mij schijnt weer winst te maken dus dat is het probleem niet. Ik zie er toch maar van af want ik vind de omgeving nogal spookachtig.>:(>:(>:(

 8. Bericht door ingrid, op 30 augustus 2011 om 17:58
  @Plantje, ik ben op zoek naar het liefst receptie/telefoniste/administratief werk, momenteel werk ik 20 uur in ze week. Maar iets meer is ook geen probleem.
  Dus zegt het voort. En mail me.

  Ik hou mijn ogen en oren open!

 9. Twintig maand zonder de trein

  Pardon?!?

  Een stukje verderop doen ze het wel goed:

  Dat betekent dat reizigers zeker twintig maanden lang op de bus zijn aangewezen

  Hoe kunnen we met zulke krantenartikelen verwachten dat mensen ooit goed Nederlands gaan schrijven?!?

 10. Sport
  Ajax heeft zich versterkt met de Russische spits Dmitry Bulykin van Anderlecht.
  Bulykin speelde afgelopen seizoen al in de Eredivisie, want Anderlecht had de Rus uitgeleend aan ADO Den Haag. Bij de Hagenaars wist hij maarliefst 21 doelpunten te maken en werd daarmee net geen topscorer.
  Ajax hoeft niets voor Bulykin te betalen, want de Russische spits is transfervrij.

  bron: NRC.nl

 11. M?gge!

  Gisteren pas om half één thuis van een etentje, daarna Sanne nog een beetje moeten troosten. Maar het opstaan lukt toch aardig!

 12. Oh, wauw, Plantje… Lekker samen uitgaan en Sanne bij een oppas!!! Wat goed van jullie!!!!!!!
  Wij hebben voor onze meid eigenlijk maar 1 oppas, haar oma.
  En dat betekent eigenlijk, dat wij in de afgelopen (bijna) 4 jaar nog geen 10x uitgeweest zijn met zn twee-tjes…

 13. Nou, was het maar zo'n feest Eva!
  Dit was een ding van mijn werk in Groningen. Dus mijn vriendin was gewoon thuis op Sanne aan het letten.

  Sanne zit nu op het moment in een fase waarin ze veel aandacht nodig heeft. Telkens huilen als we haar in bed leggen. Ze hoeft dan geen schone luier noch eten….gewoon aandacht. Dus mijn vriendin is nu wel regelmatig aan het eind van haar Latijn.

 14. @Plantje, ja het zijn soms echte energieslurpers die kleine mannen of dames. En inderdaad dan zo af een toe overdag maar even je bed in kruipen, of met de kippen op stok:)

 15. Sanne gaat nu de hele dag en nacht door met dat gedrag. Dus ik moet Melanie straks maar even naar bed sturen als ik thuis ben!
  En dan zelf maar even met Sanne op de bank kruipen.

  Ik denk dat ik eens zo'n draagzak zou moeten regelen. Dan kan ik Sanne dicht bij me houden en toch nog dingen doen.

 16. @Plantje; Wij losten dat toen onze 4 jarige klein was op, door in ons bed te gaan zitten (met matras omhoog) en haar lekker tegen me aan te houden, deken over ons heen. Ik keek tv en die kleine doezelde weg omdat ze lekker warm en veilig was. Als ze dan zo'n 10 minuutjes sliep, was ze zo ver weg, dat ik haar weer lekker in haar eigen bedje kon leggen…

 17. Ja, dat werkt bij Sanne in principe ook wel.
  Alleen als ik haar dan in bed leg is ze vaak weer klaarwakker!

  Zal wel tijdelijk zijn 😉

 18. @Plantje, inbakeren wil ook wel eens helpen. En inderdaad zo'n draagzak, hebben wij bij de oudste ook veel gebruikt, kindje rustig, jij je handen vrij. Wacht er niet te lang mee, kijk desnoods op marktplaats, en haal er 1 op, want je vriendin staat er overdag grotendeels alleen voor. En een constant huilende baby, slurpt energie. S6 ermee.

 19. Dank je voor de tips Ingrid. Ik zal eens kijken en overleggen met mijn vriendin.
  Vanmiddag heeft Sanne lang geslapen en mijn vriendin is ook maar in slaap gevallen en heeft zo even 3 uur weg geslapen 🙂

 20. FC Twente heeft [vandaag] de ingelaste trainingswedstrijd tegen FC Zwolle gelijkgespeeld. Het duel werd gespeeld op het Trainingscentrum in Hengelo en stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Beide ploegen kwamen niet tot scoren (0-0).:)

 21. PolitieIJSPolitie IJsselland

  Dit stond een uur geleden op twitter melding politie IJsseland:

  Zwolle-1sept. Sinds 20.00u.2 jongentjes, 6,8jr. vermist uit de Pierik. Op step en fiets. Bij aantreffen politie bellen 09008844.

  Dus kijk naar ze uit.

 22. @Dame, gelukkig dat ze redelijk weer terug waren. En inderdaad wat zul je als ouders in de rats zitten, om deze 2 ondernemende knapen.
  Maar eind goed al goed.

 23. Ik heb zelf 4 kleinkinderen om op te passen en daarvan doet mijn vrouw 90% het werk.Het gebeurd overigens niet vaak hoor ,dus dan is het SOMS ook nog wel leuk.Eva geintje hoor ,wij zijn al jaren op een leeftijd dat we uit kunnen gaan en dat doen we dan ook.Theater,voetbal ,en zo nu en dan gaat ze ook mee als we moeten optreden.Een terrasje pakken ,al is dat er helaas dit jaar om de bekende redenen niet veel van gekomen.Ook hebben we allebei hobbys alleen en dat is ook niet verkeerd.Ik zie die van mij nog niet zo gauw biljarten en klaverjassen,maar met die stokken lopen moet ik weer niet aan denken,ga nu lekker achter thuis in de zon koffie drinken.Een fijne dag allemaal.

 24. Jammer, dat het nodig is het artikel over de bejaarde vrouw die beroofd is te vergrendelen. Ik begrijp dat het nodig is, maar het is jammer dat het nodig is!

  Ik begin die berovingen echt een beetje zat te worden! Inbraak, diefstal, vernieling enz is ook erg. Maar beroving en bedreiging is zo'n persoonlijke aanval! Maar ja….wat kunnen we er aan doen?

  Ik zou eerlijk gezegd niet verwachten dat ik een risico loop op de Hogenkampsweg om 18.05 uur 's avonds! Ongelofelijk! Wat een lef!

 25. Gaat wel goed! Ze heeft afgelopen nacht redelijk geslapen. 3 Keer wakker geweest of zo, dus dat is wel te doen.

  En ik heb net begrepen, dat Melanie d'r om 10.15 uur op bed gelegd heeft en ze nu nog steeds slaapt. En Melanie heeft zelf ook even tot 12.30 uur geslapen. (Heeft ze ook wel verdiend)

 26. @Plantje, goed blijf de zonnige kant zien. En positief denken. En Melanie heeft dat zeker verdiend. Maar Plantje ook aan jezelf denken.Geniet van het mooie weer met zijn 3'en.

 27. Uitstekend Ingrid! Jij? Heb zelfs nog mooi de eredivisie, de transfers etc (Op BVN) en Barca-Porto live op straat kunnen volgen. Door middel van flatscreens. Die Engelsen (grote meerderheid op CN) zijn helemaal lijp van voetbal zo je weet.

  Lekker (zeer) weinig Nederlanders dus geen dagelijks ouwewijven geouweh*er over het weer (in NL enzo en wat doe jjij? Goh mag ik eens vragen, wat hebben jullie eigenlijk voor deze reis betaald?)

  Goed nieuws: TOPLESS lijkt weer IN te raken :D:D:D 3 jaar geleden in Spandje dachten we dat het uit was (hadden een "vriendinnete" uit Bergen die nog wel toploss zonde. In Egypte en Turkye was het een stuk minder….maar de revival is in aantocht 😉

  Wat een stranden een wat is die Atlantische Oceaan, daar tenminste, helder. Je kijkt zo en metertje of 3 naar benedezen op de zeebodem.

  Met de FC gaat het ook aardige he?
  Jullie waren al lang terug ook van een goede vakantie toch?

 28. Ik heb ze wel gelezen Dick, maar ze waren naar mijn bescheiden mening niet sterk genoeg voor plaatsing op WLZ. Leuk dat je n mooie vakantie hebt gehad, ben er ook wel weer aan toe! 😉

 29. @Dick, ja ben al weer 2 weken aan het werk. Maar prima vakantie gehad. Mooi dat jullie het zo naar je zin hebben gehad. En de FC sowas so good.

 30. Na Hugo Borst….nu Gijpie:

  Vermoeide Van der Gijp stopt tijdelijk met VI en 538
  Redactie ? 02/09/11, 14:15

  René van der Gijp stopt tijdelijk zijn mediawerkzaamheden. De geliefde voetbalanalist wil het even wat rustiger aan doen.

  © anp 'René heeft de afgelopen tijd teveel hooi op zijn vork genomen en is oververmoeid', zo meldt zaakwaarnemer Esther Goergen van Sport-Promotion.

  'Als je zo hard werkt als hij, loop je jezelf wel eens voorbij. Dan is rust de beste remedie. Wij hopen, net als hijzelf, dat hij over enige tijd zijn werkzaamheden weer op kan pakken met het enthousiasme dat we zo goed van hem kennen.'

  Behalve het praatprogramma Voetbal International werkt Van der Gijp voorlopig ook niet mee aan 'Everst staat op' op radio 538.

 31. Joppuh, vond "De halfzus van de vrouw van de……" idd minder sterk van Youp, maar nog wel te pruimen.

  Deze vond ik wel lachen, misschien door mijn nogal beeldende inbeeldingsvermogen en om het taalgebruik:

  "Torenpoeper

  Poepen is n*uken in het Vlaams en Ilse Uyttersprot, de burgemeester van het Belgische Aalst, heeft sinds een week de bijnaam de Torenpoeper omdat er op Youtube onder die titel een filmpje circuleert waarop zij al poepend op een Spaanse toren staat. Zij hangt over de reling en haar verloofde neemt haar zogezegd van achteren! Het filmpje, geschoten door wat balorige scholieren, schijnt vier jaar oud te zijn en al een jaar op internet rond te dolen. Pas sinds een paar weken weet men dat het om de burgemeester gaat en is het hotter dan hot. Na het Pukkelpopdrama zijn onze zuiderburen wel toe aan een verzetje. Voor de burgemeester is het dodelijk. Niet alleen omdat Aalst een rijke carnavalstraditie heeft en men op grote praalwagens graag lokale zaken uitbeeldt waar ze nu natuurlijk doodsbang voor is, maar vooral omdat de seks zo treurig is. Zelden mensen zo saai en futloos de liefde zien bedrijven.

  Zij hangt over de reling met een zuchtende blik van roep maar als je klaar bent en vraagt zich onderhand overduidelijk af of ze de tent op de camping wel goed heeft dichtgedaan, wat ze die avond zullen eten en of ze haar sportschoolabonnement in Aalst al heeft verlengd. Verder denkt ze aan roestige wasrekjes, lekke fietsbanden en potjes opgedroogde buitenbeits van Histor. Een kerstdiner in een droef Van der Valk-filiaal gonst door haar hoofd. Ze ziet drooggevallen sportfondsenbaden, een koopavond bij de Gamma en vraagt zich af hoe dat binnenin tandpastatubes toch werkt. Dat die gekleurde streepjes precies op hun plek vallen. Dat soort zaken. Hij denkt aan het dakje van de dug-out van de plaatselijke voetbalclub dat nodig vernieuwd moet worden, vraagt zich af of zijn zoon de boeken voor zijn nieuwe opleiding al heeft besteld en of ze die avond uit eten zullen gaan bij de McDonalds. Het is tenslotte vakantie en dan mag je jezelf best eens verwennen met een BigMac.

  Als hij een sudokuboekje bij zich had gehad dan had hij er met plezier een opgelost. Al poepend.
  Dat is het drama van dit filmpje. Niet dat ze het doen of dat ze het in de open lucht op een Spaanse toren doen, maar hoe ze het doen. Die saaiheid. Dat futloze. Bedorven krokettenvet ruik je als je er naar kijkt. Natuurlijk worden we allemaal ouder en knetteren de vonken niet meer als voorheen, maar het mag toch wel ietsje meer zijn dan dit? Vooral de houding van haar verloofde is zo treurigmakend. Dit moet de reden zijn dat ze hem er uitgedonderd heeft. Weg met die uit zijn muil riekende ambtenaar, die ongetwijfeld tijdens deze daad witte sokken aan had.
  Geen idee of mevrouw de burgemeester op dit moment een nieuwe dampende verloofde heeft, maar mocht dat niet zo zijn dan hebben de mannen in Aalst en omgeving een schone taak.

  Ga naar haar toe met een prachtig boeket en een fles champagne. Maak haar op galante wijze het hof en laat haar daarna op haar oude dag alle hoeken van de liefde zien. Laat haar springen zonder parachute in haar eigen sponde, laat de pannen op het dak van haar ambtswoning de tango dansen als in de beste Disneyfilm zodat heel Aalst kan zien dat ze zo gelukkig is. Kom op jongens: werk aan de winkel. Laat de bomen in de herfst bloeien in haar tuin, gun haar een orkaan heftiger dan Irene en zorg dat het vuurwerk aan haar slaapkamerplafond uiteen spat. Zorg dat ze dit treurigmakende, impotente bejaardenseksfilmpje zo snel mogelijk vergeet.
  Kom op Ilse. Je bent jong. Je hebt een heel leven voor je. Scoor een toyboy in de plaatselijke disco en haal in wat je al die jaren tekort gekomen bent. Zorg dat je geen rare plekken als torens meer nodig hebt. Neem wraak op jezelf en sla toe. En maak Aalst gek. Gooi het met spoed op Youtube!"

 32. Dick terug,vanavond nog naar de tent op de Weide Steen??? ziet er goed uit er staan vaatjes op je te wachten mooie afsluiting van je vakantie en dan morgen nog even in Stadshagen????
  vanavond ook bekendmaking van het nieuwe clublied er zijn er nog twee in de race ,maar ik vermoed al wel wie gaat winnen.

 33. Hé Wichert; vanavond gaat er niet van komen (piratenmuziek is overigens ook niet mijn favoriete smaak). We hebben wat vrienden over de vloer met de voetbal op tv. Moest ff wat opzoeken. Hij glijdt het gestenat overigens ook bijzonder soepel naar binnen. Veel plezier daar en ik hoor het lied wel als er wat te vieren valt.

  @ doeksen, nou he! Morgen weer een nieuwe editie. 😉

 34. @Bernard Ik ben in Spanje geweest, maar ik moet wel bekennen dat de nadruk op 'licht'ligt in het woord lichtgewit. Je kunt beter zeggen dat ik iets minder wit ben geworden. ;D

 35. Wat mij betreft mogen ze alle berichtgevingen waarin voorkomt dat er een beroving of i.d is geweest, gelijk dichtzetten, wat een vervelende reactie's komen daarop binnen.

 36. Maakte vanavond wat raars mee. Toen ik naar huis fietste, werd er vanuit een rijdende auto een emmer water ofzo over me heen gegooid.. Is dat iets nieuws?

 37. Na het Nederlandse feestje op San Marino, Andre Rieu op het Vrijthof opgezet. Dat ziet er gezellig uit. Er staan een paar duizend man van alle leeftijden te dansen en te zingen. Zou dat hier ook kunnen? Zou wel erg leuk zijn.

 38. @Ingrid, in de Kamperpoort. Echt raar hoor. Bij de rotonde reed de auto, net als ik, de Hoogstraat in. Alsof ze het op me gemunt hadden. Maar bij mijn weten heb ik geen vijanden. En ze reden direct door, dus het resultaat hebben ze niet gezien. Wat heb je daar nou aan? Rare wereld…

 39. Merije, ik liep vanavond met enkele familieleden over de Assendorperstraat en we werden vanuit een rijdende auto "beschoten" met een flink waterpistool. In plaats van dat ze even stopten gaven ze plankgas.

 40. Nou, ik snap de grap niet. Waterpistolen kan ik me nog wel voorstellen, hoewel het mijn humor niet is. Maar ik kan me gewoon niets voorstellen bij iemand die dus een emmer water meeneemt in de auto om daar iemand mee nat te gooien. En ja, ik was zeiknat (maar gelukkig bijna thuis). Trouwens wel melding gemaakt bij de politie, en daar hadden ze het ook over die waterpistolen. Dus misschien wel dezelfde grappenmakers. Gelukkig is het niets ernstigers dan dat.

 41. Ik heb vorig jaar meegemaakt dat mensen (volges mij pubers) water gooiden vanaf de parkeergarage bij de Van Wevelinkhovenstraat. Vervelend, en vooral viezig. Je hoopt maar dat het gewoon kraanwater is.

 42. Ik was het niet, Ik was het niet, Ik was het niet!!! Ik zit in kampen, ik herhaal, Ik was het niet!

  referentie naar

  Bericht door Plantje, op 2 september 2011 om 23:21
  Wellicht een "grap" van verse studenten?

 43. Fuk…zag net één van de katten wat vreemd op bed zitten. Blijkt dat ie op bed zat te pissen! En dat terwijl Melanie er gewoon naast lag! >:(

 44. Persconferentie van Donner over het kraken van DigiD door Iraanse hackers. Phff, een behoorlijk ernstig probleem geeft dat. Net de belasting digitaal geregeld.>:(

 45. Morgen Doecs! Wij genieten weer van Johan Derksen's muziekprogramma op Radio Rijnmond (via internet) Er komen weer prachtige, nog door mij onontdekte parltjes voorbij zoals Lord Thunder, zojuist met "Try a little harder"
  Hier gaat het van 9 tot 12 uur puur om de muziek en weinig populair gelul tussendoor, kortom een verademing!

 46. @ Merije

  water ofzo

  Toch geen afwaswater, rioolwater, slootwater of erger 😮 Heb je het nog (microscopisch) onderzocht? Zal wel bellenblaaswater zijn geweest, gezien de puberale streek.

 47. Vanaf donderdag 20.30 NL1 nieuwe Ned.serie van de VARA met…..KEES PRINS :D:D:D

  Da's toevallig. ook 8/9 College Tour (Twan Huys ook van de scherpe columns) met….Youp van 't Hek 20.55 NL3 (oeps, die maar eens opnemen) 😉

 48. 2e hands fiets gekocht bij Gait Rigter… Supertje blij mee…
  Nou heb ik een fiets met kinderzitje (had ik al) EN een fiets met fietstassen achterop (die konden niet meer achterop door het kinderzitje). En MarKel heeft nog gewoon zijn eigen fiets MET fietstassen, maar kan nu ook Rosalie overal en nergens op de fiets meenemen, op mijn fiets, ook al ben ik zelf met de andere fiets weg…
  Wat een vrijheid, wat een vrijheid…
  Het klinkt misschien een beetje omslachtig… "Had nou gewoon voor MarKel's fiets ook een kinderzitje gekocht, is goedkoper…" Ja, das misschien wel waar, maar dan konden de fietstassen er niet meer op. En dat offer heb ik bijna 4 jaar geleden geleverd en nóg iedere dag mis ik mn fietstassen…!!! En nu dus niet meer!!! :D:D

 49. Vanmiddag hebben we dus een klein stukje gefietst… Rosalie EIN-DE-LIJK eens bij MarKel achterop terwijl ik er naast of achter fietste… Vielen me meteen een aantal dingen op bij haar… Zoals de voetensteuntjes die niet goed zaten… ook maar weer meteen aangepast…

 50. Donner: "Ja, misschien is het verstandig om de DigiD een paar daagjes even niet te gebruiken…" Allememaggies, daar zegt ie nog al wat!!!!
  Allochtonen die daarom niet kunnen oefenen voor hun inburgeringsexamen, werklozen die daardoor niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen voor het UWV, de belastingdienst uiteraard, en zo zijn er STEEDS MEER diensten die gebruik maken van de DigiD…

 51. lachen …..

  op de site van de stentor staat een enquete:

  Het is in Zwolle prettig wonen, blijkt uit buurtonderzoek

  met de vraag, in welke wijk wil u het liefste wonen ?

  Aa-landen
  Assendorp
  Berkum
  Binnenstad
  Diezepoort
  Hanzeland
  Holtenbroek
  Kamperpoort
  Stadshagen
  Veerallee
  Wipstrik
  Zwolle-Zuid
  Buitengebied

  nu de vraag: welke wijk onbreekt er in de enquete van de stentor 😀

  een inwoner van de wijk die ontbreekt

 52. Volgens internet telt Zwolle de volgende wijken:
  aa-landen
  assendorp
  berkum
  binnenstad
  diezerpoort
  hanzeland
  holtenbroek
  kamperpoort
  spoolde
  stadshagen
  veerallee
  westenholte
  windesheim
  wipstrik
  wijthmen
  zwolle-zuid

  En dan nog mis ik Dieze Oost/West… Of hoort dat dan bij Diezerpoort? Lijkt me niet, toch?

  Maar goed, het hele onderzoek van de Stentor is gebaseerd op cijfers waar de meeste reacties vandaan komen. Dus als er uit Westenholte geen cijfers zijn gekomen, doet Westenholte ook niet mee met de "verkiezing". Maar iemand die nu in Aa-landen woont kan best liever in Westenholte willen wonen… dus in deze stelling van de Stentor zou het vollediger zijn, als alle wijken zouden worden benoemd.

 53. Eva, je kunt daarover vallen, maar i'd rather wait a few days than using an unsecured connection. En dat dat bedrijf gehackte certificaten heeft uitgegeven, kon de overheid ofc. ook niet ruiken…

 54. @Eva, weet ook niet waar welke wijk precies onder valt, maar ook de vlasakkers staan er niet op (msch vallen die onder Wipstrik) en Ittersum zal dan we onder Zwolle zuid vallen. En Westenholte onder Stadshagen of Spoolde? Niet duidelijk dus.

 55. De Diezerpoort in het kort

  De wijk Diezerpoort bestaat uit een aantal buurten: Dieze-West (met Het Noorden, de Schildersbuurt en Bollebieste), Dieze Centrum (met de Bagijneweide), de Indische buurt en Dieze Oost (met Meppelerstraatweg Zuid, bedrijventerrein Floresstraat & Hogenkamp). Hierdoor zullen de bewoners eerder de naam van hun buurt noemen dan dat ze zeggen dat ze in Diezerpoort wonen.

  Bron: http://www.zwolle.nl/wonen-leven/de-wijken-1/diezerpoort.htm

 56. @Tim; Je hebt helemaal gelijk. Het enige wat ik wilde aantonen is, dat er nogal wat mensen afhankelijk geworden zijn van die DigiD en dat dat nogal wat gevolgen kan hebben.

 57. @Tim,
  ik denk dat je dat soort vlaggetjes alleen in grote partijen kunt kopen. De gemeente(raad) zal ze wel op de tafel hebben staan, gok ik zo. Misschien kun je iemand daar eens lief aankijken? Wichert?
  @Wim Ik vraag me af of die vlag uiteindelijk wel in productie is genomen. Sleurink aan de Buitenkant is een tip, VVV misschien?

 58. Bericht door doeksen, op 3 september 2011 om 20:51
  assie ,jan d, heb de foto's gezien
  wat een balletje

  Doeksen, ik heb de foto's ook gezien. Het is echt een watje hoor. ;D

 59. Bijgekleurd ja, ontspannen nee maar heb me wel vermaakt ;D alleen was het appartement waar we destijds waren een beetje veranderd heb weinig geslapen:(

 60. @Eva, goed om te lezen dat je zo blij bent met je fiets! Het is ook belangrijk om blij te zijn met de kleinere dingen!

  @Natascha: welkom terug!

  @Iedereen: goedemorgen! Weer lekker aan het werk!

 61. Bericht door ingrid, op 4 september 2011 om 20:27

  heb weinig geslapen

  @Natascha, vervelend.
  Zat je midden in het uitgaans leven dan. Of had het een andere oorzaak?

  Juist 1.5 km er van af, heel bewust natuurlijk. Maar Franse en Italiaanse jong volwassenen hebben maling aan alles, ze stonden zelfs te piesen in de speeltuin!

 62. Bericht door wichert, op 5 september 2011 om 09:13
  Tim,Hans Langekamp heeft een restaurant aan de Nieuwe Markt,vroeger had hij een cafe in de Kamperstraat.

  En hij heeft ze?

 63. Tim gewoon ff langs Hans gaan, is een geschikte kerel. Zijn zoon heeft met mijn broertje gevoetbald;)

  Goedemorgen trouwens

  Doeksen sterkte met de foto en de uitslag!

 64. Wel aardig weer…

  De Wereld Draait Door (N3, 19:30)
  Tafeldame: Claudia de Breij
  – Acteurs Theo Maassen, Wim Helsen en Stefaan van Brabandt over hun komische dramaserie Geen probleem
  – Presentatoren Mart Smeets en Tom Egbers over de serie Achter het scherm, die een inkijkje biedt op de redactie van Studio sport
  – Joost Zwagerman bespreekt een kunstwerk
  – Muziek van Tika

  Daarna dat potje ff kijken en buiten tikt de regen gestaag door 😀

 65. o.k. toe tot de orde van de dag, doeksen,janD,De taalpurist,donkie,assendörpper,De dame(lieve/mooie) enz. de poule bij de pierik is blijven staan.
  de pot is aanzienlijk, na de aankomend poule helmond sport-fc zwolle.
  finland-nederland, nederland was Heer en Meester in het duel, een terechte winnaar!
  Degene die wil spelen voor de pot, moet zich melden in de pierik, wie iedere keer gespeelt heeft betaald 2, wie 1x gemist heeft betaald 4 euro. wie nieuw is betaald 6 euro.

 66. Bericht door gamble, op 7 september 2011 om 05:24
  sorry, ik ben alleen aan wezig tussen 17.00uur en 19.00uur in de pierik.

  Elke dag Gamble?:o

 67. Inderdaad! Dit schiet niet echt op 🙂

  Gisteren zouden we een oom en tante op kraamvisite krijgen. Maar die hadden zich een dagje vergist…dus die komen vandaag.

  Dan maar besloten om een rondje te gaan rennen. Ben ik zowaar nog bijna bij Hans van Eijsden voor het huis langs gerend. Erg geinig om te zien, dat Hans en (met name) Tim live aan het volgen waren waar ik aan het rennen was.
  Maar ook mijn broer in Limburg. Hij heeft zelfs nog virtueel applaus gegeven.

  Ik hou zo van de moderne technieken! 😀 Nu nog zorgen, dat ik mijn manier van rennen een beetje aanpas, zodat ik geen spierpijn meer aan mijn schenen krijg

 68. Vijftigduizend amateurvoetballers mogen niet spelen vanwege verlopen pas
  Voetballers met een verlopen spelerspas zijn in ieder geval te laat om voor dit weekeinde in het bezit van een nieuwe pas te zijn. In theorie kunnen wedstrijden als gevolg hiervan worden afgelast. Teams met ten minste zeven geldige passen zijn overigens wel speelgerechtigd.

  bron:nrc

  —————————
  50.000 op de 1.179.000 knvb-leden; valt wel mee?

 69. Ik heb nog wel wat..
  Pas op, als je via marktplaats.nl artikelen besteld van een particulier en vooraf geld overmaakt!
  Er zijn oplichters actief en wij zijn er ook ingetrapt, samen met tientallen anderen.
  Mijn vrouw was studieboeken aan het verzamelen via marktplaats.nl voor het nieuwe studiejaar
  van onze jongste dochter. Allen het laatste boek kon ze niet vinden, dus plaatste ze een oproep "gezocht".
  Gelukkig ging het bij ons om een klein bedrag, maar leuk is anders.

  Dit ettertje van 21 jaar reageert voornamelijk op "gezocht" advertenties. Gebruikt verschillende namen en valse adressen.
  (op de site hieronder staan al de namen en IP-adressen vermeld die hij gebruikt)
  Maar hij gebruikt altijd dezelfde ING bankrekening 757133193. Hij reageert op boeken, auto-onderdelen, dvd's, computerspellen etc.
  Het gaat voornamelijk om kleine bedragen, met uitschieters tot ?? 160. Als hij het geld binnen heeft, reageerd hij niet meer.
  Dus als jullie geld overmaken aan een vreemde, even naam en/of bankrekeningnummer googelen.
  Hadden wij ook moeten doen. Op onderstaande site staan de bankrekeningnummers die gebruikt worden.

  http://www.opgelichtopinternet.nl/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1309884700

 70. En, wie voelde nog meer de beving van net na negenen?
  Dieze: check.;D
  Krakend kozijn voor en achter, wiebelstoel en voelt alsof je flauwvalt.

 71. Bericht door doeksen, op 9 september 2011 om 14:03
  kunnen we wel doen,en assie ook?

  Ik bevind me morgen ook in het elitaire gezelschap Doeksen. 😀

 72. Bericht door Eva, op 9 september 2011 om 06:33
  Pas maar op Assie Straks schoffel je en wordt je meegetrokken in de diepte van een nieuw ontstane aardkloof…

  Vandaag in het Azaleapark aan de slag geweest en heb daar geen nieuwe aardkloven ontdekt. Ben de hele week al bezig geweest in Assendorp.

 73. Hopen dat het morgen nog steeds een beetje mooi weer wordt!
  We gaan met een paar man achter het huis vissen, bier drinken en bbq'en! Even de "zomer" uitgeleide doen! 😀

 74. Youp moet blijven.:D:D:D, niet dat Dick zich daar wat van aan trekt, en terecht want, hij is tenslotte niet de enige die hier in de ogen van een ander onzin post………

 75. Als het goed is zie je vanzelf waar we wonen Assendörper. We hebben vandaag het water een beetje leeggeharkt en een beetje gevoerd. Eens zien of er morgen wat op af is gekomen!

 76. @Plantje, ik kom niet brrrrrrrr forel, ze vangen ze hier regelmatig wanneer ze in Emmen naar de forelvijver gaan vissen. Maar ik pas graag, wanneer ze opgegeten gaan worden. Meestal geven we ze weg.

 77. Is zalmforel die één van de gasten van morgen gevangen heeft op een vijver.
  Gewone beekforel heb ik ook wel gehad, maar dat is al weer wat jaartjes geleden. En wat ik laatst in Luxemburg gevangen heb was niet aan de maat.

  Dat vangen we dan met vliegvissen (wat eigenlijk de mooiste visserij blijft!), maar soms laat het weer het niet toe om te vliegvissen, dus dan maar op andere manieren!

 78. Zo duik me bed in, morgen middag naar Den Haag, verjaardag neefje.
  Hoop dat het weer een beetje aangenaam blijft. Ze verwachten morgen toch weer onweer, dus hoop dat het niet zo broeiïerig wordt.

 79. Ja Doeksen, in folie met kruidenboter. In folie met groente en witte wijn. Vond het beiden niet geweldig.

  Waar is Dame trouwens druk aan de studie.

 80. Morgen gaan ze in de folie.
  Gevuld met soepgroenten wil ook wel lekker zijn.

  Gerookt vind ik wel verreweg het lekkerst!

  Morgen wordt het nog wel mooi Ingrid, daar moeten we vertrouwen in hebben! 😉

 81. @Plantje, oh dat het goed komt, ben ik van overtuigd. Maar ja …….. even doorzetten. En blijven kijken naar de leuke momenten. Dan komt het best goed. S6. En veel plezier bij het vissen en BBQ met je vrienden.

 82. Bericht door Eva, op 9 september 2011 om 06:33
  Pas maar op Assie Straks schoffel je en wordt je meegetrokken in de diepte van een nieuw ontstane aardkloof…

  Bericht door Assendörper, op 9 september 2011 om 22:20
  Vandaag in het Azaleapark aan de slag geweest en heb daar geen nieuwe aardkloven ontdekt. Ben de hele week al bezig geweest in Assendorp.

  Gelukkig maar…

  Ik meen toch te hebben gehoord dat het eerste slachtoffer een tuinkabouter was, die is gesneuveld??? Was dat een bekende van je?????

 83. Goedemorgen allen…
  Komende 3 weken zullen jullie me vaker online treffen, want….
  WIJ HEBBEN VAKANTIE!!!!!

  We zullen heel veel thuis zijn, want ons meissie heeft 5 wenochtenden, haar 4e verjaardag en 3 allereerste echte schooldagen die in de vakantie van haar pappa en mamma vallen…

  Juist om haar in deze tijd vol veranderingen en een ander ritme een beetje te kunnen bijstaan, hebben wij er voor gekozen om als pappa en mamma vrij voor haar te zijn…

 84. @Eva, lekker vakantie, en spannend je meissie naar school. En dan ook nog naar Disneyland, een te gekke ervaring. Zitten jullie in een hotel op het park zelf?

 85. De vogeltjes komen vanzelf als je de tuin niet winterklaar maakt.

  Ik schaam me niet. Ik vond het een beetje sneu voor Dick dat hij zich "vergist" heeft in de Youp

 86. Bericht door wichert, op 10 september 2011 om 10:11

  Joppuh mut EDON tuus spöllen??

  Ik ben nie joppuh nie maar ja ze moesten thuis spelen, tegen storica. 4-2 geworden.

 87. Natascha Ik las net de uitslagen op sportief zwolle van de zwolse clubs,goede vakantie gehad of ben je ook weggewaaid.
  trouwens om van Storica te winnen is een goede prestatie ,die club wil immers op zeer korte termijn hoofdklasse voetballen.Leuk voor Edon na al die slechte jaren.Storica gaat er ook nog wel wat winnen toch.Nu maandag nog Helmond

 88. Stapelgek
  Vier Tilburgse gedragswetenschappers lieten een groep mensen naar een plaatje van een biefstuk kijken en een andere groep naar een prentje van een boom. Daarna speelden ze met beide groepen een verdeelspel en de conclusie was dat de vleeskijkers egoïstischer waren dan de boomgluurders. Een andere conclusie van de wetenschappers was dat onzekere mensen eerder geneigd zijn om vlees te bestellen, omdat dat een gevoel van superioriteit geeft. Volgens de vier onderzoekers heeft het eten van vlees namelijk ook een symbolische waarde. Je verzint het niet.

  Soms rijd je door een dorp als Tilburg en zie je een groot universiteitsgebouw staan. Je vraagt je op zo??n onbezonnen moment wel eens zachtjes af wat ze daar zoal doen overdag. Ik bedoel: buiten automatenkoffie drinken, de neus leeg grutten en wat ondefinieerbaars lunchen. Dit soort dingen dus. Een controlegroep kijkt naar een biefstuk en een ander clubje dat daar tijd voor heeft loert naar die boom. Daarna spelen ze een spelletje, waaruit psychologen, internationaal vermaarde wetenschappers, conclusies trekken. Ik heb nog wat vragen die belangrijk kunnen zijn voor het uiteindelijke onderzoeksresultaat: 1. Hoeveel vegetariërs keken naar de biefstuk en hoeveel carnivoren naar de boom? 2. Hadden de mensen van de controlegroepjes een dagje vrij gekregen om naar de biefstuk te koekeloeren of moesten ze weer werken? 3. Werden ze ervoor betaald of kregen ze alleen reiskostenvergoeding? 4. Hadden de leden van de controlegroepjes een relatie of waren ze single? Ik vraag dit omdat mensen met een relatie hun vleesafkeer kunnen delen in een gesprek, terwijl de single zijn aversie moet opkroppen en extra fel reageert. 5. Hoe zat het met het alcoholgebruik van de deelnemers? Een kater wil namelijk ook nog wel eens invloed hebben op de reactie. 6. Zaten er extreme visliefhebbers tussen? 7. Hadden de mensen goed ontbeten? 8. Hoe was hun seksleven? Het is algemeen bekend dat mensen met een goed seksleven redelijk rustig reageren op een boom. 9. Wat was het voor boom? Een majestueuze populier? Een wat schamele berk? Een robuuste kastanje? Een droeve eik? 10. En wat was het voor een biefstukje? Mals ossenhaasje? Wat ruw gehakt tartaartje? Een mooie kogel? 11. En waren er onder de deelnemers straffe rokers? Dat zijn toch mensen die tempo maken om buiten te kunnen paffen en zo??n verdeelspelletje daardoor nog wel eens onzorgvuldig willen spelen! 12. Hoe lang mochten ze naar zowel het biefstukje als de boom kijken? 13. Was de fotograaf van de biefstuk vegetariër? 14. Hoe laat werden de vragen gesteld? ??s Ochtends? ??s Middags? ??s Avonds laat? Bovenstaande vragen stel ik vooral aan de deze week door zijn eigen mandje geflikkerde hoogleraar Diederik Stapel. Deze professor heeft, tot verbazing van zijn medewerkers, zelf nogal wat feiten aan zijn belangwekkende onderzoek toegevoegd. Volgens mij terecht. Ik had bij deze zouteloze kul ook mijn duim gepakt en daar de gegevens lekker uit gezogen. En als hij slim is heeft hij dat met al zijn eerdere onderzoekjes ook gedaan. Als we ons als academici met dit soort rare dingen moeten bezighouden, dan kan je niet anders dan de boel tillen. Ik begrijp je.

  Beste Diederik, bel de burgemeester van Utrecht, vraag hem om zijn papierversnipperaar, die hij voorlopig niet meer gebruikt. Het ding kan wel heel erg versleten zijn! Heeft de laatste jaren namelijk dag en nacht staan draaien. Pak al je zogenaamde wetenschappelijke onderzoeken en rag ze er doorheen. Klaar. Opzouten met die zielige zooi. Daarna begin je in een klein Frans dorp een vrolijke draaimolen. Dan zie je meteen resultaat van je werk. Blije kinderen! Je kunt ook altijd nog een vrolijk zangduo met vakgenoot René Diekstra beginnen. Zie maar. Maar je hoeft nooit meer mensen naar een boom en een biefstuk te laten kijken om daar wetenschappelijke conclusies aan te verbinden! Dat durfde Geert Dales op InHolland nog niet. Kortom: van harte!

  ⤹ Partij van de wat?

 89. Bericht door ingrid, op 10 september 2011 om 11:37
  @Eva, lekker vakantie, en spannend je meissie naar school. En dan ook nog naar Disneyland, een te gekke ervaring. Zitten jullie in een hotel op het park zelf?

  Het hotel is 10 minuten rijden met pendelbus van het park af. Bus gaat om de 5 minuten. We kunnen er zelf met de auto ook heen rijden, maar ik denk dat ik zo'n bus wel net zo prettig vind…

 90. Gaaf Eva, wij zijn al 2x geweest, echt geweldig 1ex zaten we in een hotel op het park. 2ex zaten we op een camping er een uurtje vandaan. Zijn toen ook 2 dagen naar Parijs zelf geweest.
  Wil ook nog wel een keer wanneer het in kerstsfeer is.

 91. @Ingrid; Voor MarKel en mij wordt het de 2e keer, voor Rosalie de eerste keer. MarKel en ik zijn in 2005 met de Kerstshows geweest…
  Ben benieuwd hoe Rosalie het zal gaan vinden… Want natuurlijk gaat het ons vooral om dat glunderende snoetje :-*

 92. @Markell, wat denk je krijgen we nog wat mee van het onweer.Tis in Zeeland m.n rond Terneuzen behoorlijk tekeer gegaan zo te lezen. Al weer heel wat mooie foto's gezien.

 93. @ingrid: lastig in te schatten. denk dat zwolle de dans wel gaat ontspringen maar het is nu wel een mooi schouwspel in de lucht. net even bij de uiterwaarden wezen kijken samen met eva.