Conversatielessen voor allochtonen

Zwolle – Binnenkort start de Bibliotheek Zwolle met twee conversatiegroepen voor allochtonen. Doel is de Nederlandse taal te oefenen door in de groep met elkaar te praten. Dit kan naar aanleiding van een artikel uit de krant, tijdschrift of een boek of tv-programma. Al lezend en pratend leert men ook de Nederlandse samenleving kennen. Bibliotheek Zwolle neemt deze groepen over van Humanitas. De groepen worden begeleid door ervaren vrijwilligers.

Een strippenkaart voor 5 lessen kost € 25 en wordt bij de receptie van de bibliotheek verkocht. De ochtendgroep komt elke woensdag om 11.30 tot 13.00 uur bijeen en de middaggroep van 14.00 tot 15.30 uur. De eerste bijeenkomst start op 31 augustus, opgave bij Koos Nuninga, begeleider van een van de groepen, (k.nuninga@gmail.com). Belangstellenden voor een groep op een andere dag/tijd worden opgeroepen zich ook te melden, zodra er voldoende aanmeldingen zijn kan er een volgende groep starten.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. @zusenzo: gezien haar postgeschiedenis, kan IceQueen beter Nederlands dan de gemiddelde Weblog-Zwollenaar. Maar, om hier ff op in te haken: ik vraag me dit ook af. Beginnen ze "from scratch" of is er een zekere basiskennis vereist?

  2. Ik denk dat dat ligt aan de deelnemer, want als die thuis goed oefent dan hoeft ie zelfs niet een woord Nederlands nog te spreken voor hij deze cursus doet! Zowiezo vind ik dit een goed initiatief, want je komt er als nieuwe Nederlander bijna niet aan toe om iemand te vinden om mee te oefenen volgens mij!

  3. Dat denk ik ook Marrianne. Maar wat betreft "Nieuwe Nederlander": ik denk dat er ook genoeg "Nieuwe Nederlanders" zijn die juist vanwege relationele redenen hier willen blijven, want liefde kent geen grenzen. Dan is de Nederlandse partner natuurlijk al wel de eerste oefenpersoon.

Reageer