Schrijfworkshop in de Week van het Schrijven

Zwolle – Van 3 tot 11 september 2011 vindt voor de vijfde keer de Week van het Schrijven plaats in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar is gekozen voor een aansprekend en universeel thema: ‘Helden van taal’, met als motto: ‘Personages maken het verhaal’.
Personages vormen het kloppende hart van de literatuur. Zonder hen geen romans, korte verhalen, toneelstukken, columns, kinderboeken, verhalende gedichten, films of stripverhalen. Maar hoe laat je uit de taal een compleet, weerbarstig, memorabel personage oprijzen? In de workshop schrijven op 8 september ga je je eigen held bedenken. Wat maakt een personage speciaal? Zijn het bijzondere eigenschappen of de taal? De gekozen woorden? Of misschien wel de weggelaten woorden? Hoe breng je personages tot leven? In de workshop onder leiding van Herma de Beer van Op schrift ga je eraan werken.

Om haar liefde voor taal met anderen te kunnen delen, richtte Herma de Beer in 2002 taal- en tekstbureau ‘Op Schrift’ op. Schrijven is namelijk een vak dat geleerd kan worden. Vakkennis én het ontwikkelen van gevoel voor taal zijn daarvoor essentieel. Herma de Beer studeerde Nederlands en sociologie. Daarnaast volgde zij een vierjarige schrijfopleiding bij Script+ in Amsterdam. De Beer is schrijfster van de gedichtenbundel Druppels vangen. In deze bundel zijn kleurenreproducties van haar schilderijen opgenomen, want de Beer is naast schrijfster en schrijfdocente ook beeldend kunstenaar.
De schrijfworkshop Helden van taal vindt plaats op donderdagavond 8 september van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname kost 5 euro (bij reservering vooraf) en 6 euro aan de zaal. Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl .

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.