Jongeman trapt verkeerd pedaal in en ramt garagedeur

Zwolle – Zondagmiddag 28 augustus is het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige Zwollenaar. Op de Assendorperstraat was hij met aanzienlijke snelheid tegen een garagedeur gereden. Er was forse schade aan de deuren ontstaan.

 

006_maarten.jpg

Hij gaf aan dat hij moest uitwijken voor een andere auto en toen de verkeerde pedalen intrapte. De man werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Naar zijn rijvaardigheid wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Naar zijn rijvaardigheid wordt een nader onderzoek ingesteld.

  Hij kan wel goed sturen iig… zo tussen de lantaarnpaal en het bordje door.

 2. Goh, wat sneu voor die jongen zeg! Waarschijnlijk vrij recent zijn rijbewijs gehaald en nu misschien wel voor het eerst in de auto rijden en dan je vergissen in pedaal…. Wel heel bruut dat dan meteen dit gebeurde.
  Sterkte in elk geval! We maken in het verkeer allemaal wel eens een fout(je). De mensen hierboven natuurlijk nooit….

 3. @Japser, helemaal met je eens, maar laten we dan ophouden met leeftijdsdiscriminatie.
  In iedere fase van je leven doe je domme en verstandige dingen.
  Ik probeer het in ieder geval niet in hokjes te plaatsen.

 4. Iedereen maakt wel eens een fout, maar toch moet gas loslaten een standaard reactie zijn. Of je je rijbewijs nu een dag, een uur of tien jaar hebt!

  Ik ben op zich wel voor een gescheiden systeem zoals met de motor. Leer eerst het apparaat maar eens bedienen en dan aan het verkeer deelnemen!

 5. Er zal wel meer aan de hand zijn. Bij een ongeluk word niet zomaar je rijbewijs ingevorderd en een proces verbaal gemaakt. Een ongeluk kan iedereen overkomen, en de schade is in de meeste gevallen verzekering werk.

 6. Je kunt maar zo op de verkeerde pedaal trappen oud of jong. Het kan. Ik heb het van nabij meegemaakt en toen stond er wel iemand: familie van, werd naar het ziekenhuis gebracht. Dus niet te snel oordelen het kan je overkomen.

 7. Ik was er 'live' bij..
  Ik liep met 2 vrienden van me naar de stad en opeens zagen we een auto op ons afkomen met hoge snelheid!
  Het leek alsof hij heel snel wou parkeren omdat hij na die paal nog richting de stoep stuurde, maar voor ik op een andere gedachte kwam knalde hij tegen die garagedeur op..
  Wij liepen net langs die chinees (pand naast het ongeluk +/- 5m afstand) en ik rende er op af totdat ik benzine zag lopen over de weg, en nam een paar stappen terug.
  De bestuurder was binnen en tel al (met zijn spullen) de auto uit gestapt en was duidelijk in de war en van slag.
  Toen kwan er heel snel (volgens mij met toeval) een politie auto aangereden die het eerst niet zag totdat we gingen zwaaien en wijzen.
  Daarna hebben hij een een maat van me hun verhaal gedaan over wat ze zagen en wat er gebeurde.. Daarna handelde de politie het verder af!

 8. Bericht door zusenzo, op 29 augustus 2011 om 18:05
  Je kunt maar zo op de verkeerde pedaal trappen oud of jong. Het kan. Ik heb het van nabij meegemaakt en toen stond er wel iemand: familie van, werd naar het ziekenhuis gebracht. Dus niet te snel oordelen het kan je overkomen.

  Om je rijbewijs te kunnen halen moet je toch op zijn minst de juiste pedalen kunnen bedienen?!? Kom op zeg!

  Kijk en dat je een keer het verkeerde pedaal hebt…ok… Maar als je zo een pui ramt druk je door! Dan hou je het gas ook goed ingedrukt. Zelfs als je hoort dat je motor flink toeren maakt in plaats van afremt blijf je maar doorduwen.

  Ik kan me dan nog voorstellen, dat je de auto door laat rollen. Vanuit een eerste reactie: voeten overal vanaf halen… Maar zomaar wat indrukken?!? Nee, onzin!

 9. Enige keren dat ik het verkeerde pedaal intrapte was toen ik de koppeling wilde indrukken en bij gebrek daaraan de rem intrapte (automaat). Als je een handgeschakelde auto gewend bent, lijkt het me verdraait lastig om je in een pedaal te vergissen en dan nog als het gebeurt, is het de rem. Zo is het namelijk ontworpen.

 10. Ik rij tegenwoordig ook automaat. Was even wennen en dan heb je nergens meer last van…

  En zusenzo…als ik het nou nooit meemaak….wat bewijst dat dan?! Iets eerst mee moeten maken om het te geloven…tja, dat zal best bij sommige dingen, maar hierbij niet! Wat een onzin zeg.

  En nogmaals: laten we er vanuit gaan, dat het best kan gebeuren dat je even het verkeerde pedaal aan tikt. Dan schrik je toch en laat je toch los? Wel motorisch gestoord figuur heeft als eerste reactie om nog harder door te duwen?!?

 11. mwah, bejaarden misschien? Zenuwachtige/angstige mensen die nooit achter het stuur zitten en in het verleden een keer een rijbewijs gehaald hebben? Mensen met weinig rij ervaring? Denk dat die allemaal wel potentiele brokkenpiloten zijn. Het blijven intrappen van het gaspedaal is meer een paniekreactie/reflex. Die zijn niet meer bezig met het handelen, maar meer bezig zich schrap te zetten voor de klap.

Reageer