De nieuwe Zwolse belofte: The Horse Company

Eindelijk is het langverwachte debuut van The Horse Company af. Zaterdag 28 april wordt het titelloze album in Hedon gepresenteerd en kan je de prachtige nummers van de mannen uit Zwolle / Luttenberg live horens. Officieel ligt de cd/lp pas de 30ste in de winkel, maar je kan hem natuurlijk op deze avond alvast aanschaffen.

The Horse Company (voorheen gewoon Horse) bestaat uit ex-leden van Afterdust, 16 Down, Prodigal Sons en Creek. Zangers / gitaristen zijn Arjen en Vincent Hilberdink, basgitaar Arjan Pronk, drums Jeroen Hobert. De verschillende muzikale invloeden zijn zeer uitgebreid, maar je kan The Horse Company omschrijven als een mix van bands als Wilco, Neil Young, Sebadoh, Ryan Adams, Uncle Tupelo en andere vooral Amerikaanse rootsy alternatieve rockbands. Het debuutalbum is opgenomen door Berthus Westerhuis in Franky’s Recording Kitchen en geproduceerd door Henk Jonkers. Jonkers is producer van o.a. Hallo Venray en zZz en geniet vooral bekendheid als drummer van Claw Boys Claw, Fatal Flowers en Hallo Venray. De plaat is gemasterd in de Wisseloord studio’s in Hilversum.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle, via www.hedon-zwolle.nl en ’s  avonds aan de deur. Deuren gaan open om 20:30 uur, aanvang: 21:00 uur. Een kaartje kost slechts € 5,00 (excl. €1,00 servicekosten).

Artikel delen:

Reageer