Promotiedag Reddingsbrigade Zwolle

Zwolle – De Reddingsbrigade Zwolle houdt zondag 4 september a.s. een promotiedag. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers van de Wijthmenerplas ontdekken wat de reddingsbrigade allemaal doet, zoals het bewaken van de Wijthmenerplas op zonnige dagen, ondersteuning bij evenementen rond en op het water in Zwolle zoals bij de Sinterklaasintocht en het Bevrijdingsfestival, maar ook door het hele land, zoals aan de kust, of wanneer er zich ergens een watersnoodramp voordoet. Dit alles doen wij met een groep enthousiaste vrijwilligers.
Naast het verstrekken van informatie zijn er diverse activiteiten zoals het oefenen met verschillende reddingsmiddelen en demonstraties. Bovendien kan er tegen een kleine donatie mee worden gevaren op een echte reddingsvlet. Dit is een reddingsboot die beschikbaar is gesteld door het Rampenfonds en het ministerie van Justitie & Veiligheid, om bij watersnoodrampen ingezet te kunnen worden. De gelden die op deze dag worden gedoneerd, komen ten goede van de Reddingsbrigade Zwolle ter ondersteuning van haar werkzaamheden. Iedereen die eens kennis wil maken met het werk van de reddingsbrigade, is van harte welkom.
Heeft u of uw kind de interesse om nader kennis te komen maken met de zwemopleidingen, die door Reddingsbrigade Zwolle worden verzorgd, informeert u dan bij de informatiestand naar de mogelijkheden en ontvang tevens een toegangskaart om twee keer te komen proefzwemmen voor het zwemmend redden. Op donderdag 8 september starten de trainingsavonden in het Hanzebad weer. Vanaf 18.30 uur tot 21.30 uur is het wedstrijdbad beschikbaar voor de opleidingen zwemmend redden. Iedereen met een regulier zwemdiploma kan redder worden. Zwemmend redden redt levens! Nieuwe redders zijn dan ook zeer welkom!

Artikel delen: