Potgietersingel krijgt parkachtige uitstraling

Zwolle – De Potgietersingel en het plein aan de Blijmarkt ondergaan een metamorfose. Maandagmiddag gaf wethouder Van As het startsein voor de herinrichting. De kern van het ontwerp is een groene, meer parkachtige uitstraling van het gebied waarmee het een aantrekkelijke entree voor de binnenstad vormt. Naar verwachting is de klus in het voorjaar van 2012 geklaard. De herinrichting van de Potgietersingel wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

29-08-2011_start_herinrichting_potgietersingel_4.jpg

Het ontwerp sluit aan op het aangrenzende Potgieterpark, waardoor er meer eenheid ontstaat. Zowel qua inrichting als beleving van het gebied. Deze eenheid komt tot uiting in de parkinrichting, door betere en nieuwe routes en door het materiaalgebruik. De laanstructuur op het bolwerk wordt versterkt, de omgeving van museum De Fundatie ondergaat een kwaliteitsslag en er komt een glooiende groene weide die meer bij het water aansluit. Het ontwerp is in samenspraak met een klankbordgroep tot stand gekomen.

potgietersingel.jpg

29-08-2011_start_herinrichting_potgietersingel_1.jpg

29-08-2011_start_herinrichting_potgietersingel_voorbeeld_bestrating__5.jpg
Bij museum de Fundatie ligt al een proefvlak van hoe het straatwerk worden gaat…


Het project is opgeknipt in zes ‘werkvakken’ waar opeenvolgend en soms gelijktijdig gewerkt wordt. De werkzaamheden starten op maandag 29 augustus 2011 aan het Bastion en de omgeving van museum De Fundatie. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot eind oktober 2011.

29-08-2011_start_herinrichting_potgieetrsingel_3.jpg

Gevolgen

Hoewel vervelend en onvermijdelijk gaan de werkzaamheden gepaard met overlast. Uitgangspunt is dat het gebied tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar blijft.

Parkeren

Gedurende de werkzaamheden kan er op de Potgietersingel en de Blijmarkt geparkeerd worden. Er zijn minimaal 30 parkeerplaatsen beschikbaar.
Bomen

Om plaats te maken voor de ligweide en een zichtlijn te creëren naar de Fundatie vanaf de Van Roijensingel worden er verspreid over de Potgietersingel een dertigtal bomen gekapt. Aangezien verplanten van de huidige bomen niet mogelijk is, komen er verdeeld over de Potgietersingel nieuwe bomen voor in de plaats.

Op de hoogte

Meer informatie over de herinrichting is te vinden op www.zwolle. nl/potgietersingel. Op deze website kunt u zich eveneens aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Een heel goede ontwikkeling, na het tot voetgangersgebied verklaren van de Sassenpoort en de her-irichting van de Nieuwe Markt begin ik onderhand in de goede smaak van de gemeente Zwolle te geloven

  2. Het ziet er leuk uit!

    Ben benieuwd wat mensen hier op tegen kunnen hebben, maar er zijn vast wel een paar azijnze*kers

Reacties zijn gesloten.