Het weer: wisselend

Zwolle – Dinsdag vallen er nog steeds buien in Nederland, vooral het noorden is hier gevoelig voor. In het zuiden schijnt af en toe de zon en is het overwegend droog. De westenwind voert, net als vandaag, frisse lucht aan. De thermometers komen niet verder dan 17 of 18 graden. Gedurende de avond zakken de stapelwolken ineen en verdwijnt een groot deel van de buien. Toch moet het noorden nog rekening houden met een enkel exemplaar.

29-08-2011_weerfoto_zwolle_vanaf_schuttevaerkade.jpg

Centrum Zwolle vanaf Schuttevaerkade

Woensdag is het de beurt aan een vlak hogedrukgebied, dat niet verder komt dan een schamele 1015 hPa. Alhoewel de luchtdruk niet al te veel stijgt, mogen we toch enige stabilisatie van de atmosfeer verwachten. De buienkans neemt af. Of de zon de plaats van de buien inneemt is nog even afwachten. De temperatuur lijkt een stijgende lijn in te zetten, vandaag zal de gemiddelde stijging bij één graad beperkt blijven. Het wordt 18 graden in het noorden en lokaal 21 in het zuidoosten.
Donderdag is het fraai nazomerweer met weinig wind, zon en aangename temperaturen. In het weekend volgt er mogelijk fraai nazomerweer. De verwachting daarover is nog onzeker. Dit heeft alles te maken met de oversteek van de Atlantische Oceaan die het restant van Orkaan Irene gaat maken.

Artikel delen:

Reageer