Verwaarloosde bulldogs gevonden in Zwolle Zuid

Zwolle – In Park Ittersumerlanden in de wijk Ittersumerbroek in Zwolle Zuid zijn afgelopen vrijdagmorgen twee verwaarloosde Franse bulldogs aangetroffen. Eén van de honden was er zo slecht aan toe dat het afgemaakt moest worden.

bulldog.jpg

In het wijkpark werden die vrijdag een witte- en een bruine Franse buldog gevonden. De vindster zag dat de witte bulldog amper op zijn poten kon staan, dat zijn oren aangevreten waren en dat het beestje enorm vermagerd was. Het had ook hele lange nagels. De beide dieren werden door de dierenambulance naar de dierenarts gebracht. Daar viel de beslissing dat het voor de witte bulldog beter was om het uit zijn lijden te verlossen. De bruine Franse bulldog werd naar het dierenasiel in Zwolle overgebracht. De Landelijke Inspectie Dierenbescherming is op zoek naar de eigenaar van de honden. Telefoonnummer 088-8113113.

bulldog_wit.jpg
Foto: Dierenbescherming

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Gaat lekker in Zwolle zuid.
  Afgelopen week al cavia's en konijnen, nu weer honden.
  Wanneer zien mensen bij de aanschaf van huisdieren nou eens in dat het meer is dan een gebruiksvoorwerp voor wanneer je het leuk vindt?

 2. Jeetje wat triest…. 🙁 Dit beestje ziet er al verschrikkelijk uit, hoe zou die witte er wel niet uit hebben gezien? Drama… hopelijk wordt de 'eigenaar' achterhaald

 3. @Linda, kijk maar op de site van de Stentor daar kun je zien hoe die witte er uit zag. Diep triest zeg, wat een arme stakkers. Ik hoop dat ze degene die dit op zijn geweten heeft snel vinden.

 4. Wat een ongehoorde smeerlapperij is dit. Ik ken de persoon die de hondjes in het park aangetroffen heeft. Ik heb de hondjes zelf ook gezien, het was regelrecht afschuwelijk. Onnodig te zeggen dat de bewuste persoon zwaar aangeslagen is door wat zij aantrof. Het is niet te begrijpen dat iemand zich zo schofterig gedraagt ten opzichte van dieren die zo afhankelijk van ons mensen zijn. Ik hoop dat de persoon of personen die dit op hun geweten hebben snel worden gepakt. Dit soort walgelijke acties moet zwaar bestraft worden.

 5. ik neem aan dat die lamzak niet op een hutje op de hei woond dus er moeten buren of wat dan ook zijn die hem of haar kennen en als dat zo is en ze zeggen ook niks zijn ze net zo erg of erger>:(

 6. Koeien en kippen worden met miljoenen tegelijk afgeslacht hoor. Dat het nu een hond is is ook erg, maar mensen moeten neit zo hypocriet zijn.

 7. dat de bewuste persoon zwaar aangeslagen is door wat zij aantrof. Het is niet te begrijpen dat iemand zich zo schofterig gedraagt ten opzichte van dieren die zo afhankelijk van ons mensen zijn. Ik hoop dat de persoon of personen die dit op hun geweten hebben snel worden gepakt.

  Inderdaad heel erg wat hier is gebeurd, het valt me wel steeds meer op dat mensen zich hier drukker over maken dan wanneer iemand op straat in elkaar wordt gemept. Ik ben bang dat we dat al een beetje 'gewoon' zijn gaan vinden.

 8. Echt verschrikkelijk, die arme honden.'(
  Ik hoop dat de eigenaar heel gauw gevonden wordt en ook een zware straf krijgt hiervoor ( maar ja dat zal wel weer niet, wat dat aangaat zijn de dieren hier in Nederland "maar"dieren en komt diegene er weer met een kleine boete vanaf)>:(>:(>
  Mijn hart huilt voor deze arme dieren:'(

 9. Stichting Dierenambulance Zwolle looft een beloning uit voor de gouden tip rond de verwaarloosde Franse Bulldogs.
  Het gaat om een paar honderd euro, zegt voorzitter De Vries van de Dierenambulance.

  De twee dieren werden vorige week gevonden in het Ittersumerpark, ze waren zwaar verwaarloosd. Een van de dieren moest worden afgemaakt.

  Het vinden van de eigenaar van de Franse Bulldogs is van belang voor eventuele dieren die hij of zij nog heeft. De Vries: "Wie zo met zijn dieren omgaat, kan niet voor dieren zorgen. Als de eigenaar nog andere dieren heeft, dan willen we dat graag weten. En we willen graag de beweegredenen weten."

  Dieren dumpen in een park: dan vraag je er om dat ze worden gevonden, denkt De Vries.

  Hij heeft in de achttien jaar van d Zwolse dierenambulance nog niet zoiets meegemaakt. "Franse Bulldogs zijn normaal gezette honden. Als je geen verstand hebt van honden en je zag ze, dan zou je zeggen: het zijn chihuahua's." Van die kleine, magere honden.

  De Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) maakte dinsdag bekend dat de dieren een week eerder waren aangetroffen in het Zwolse park.

 10. Assendorper wijkagent Witte heeft de kar al klaar staan voor dit soort gasten 😉 Het verhaal is misselijkmakend en de foto's doen zeer aan de ogen, maar kunnen er voor de eigenaar nog verzachtende omstandigheden zijn misschien? Verslaafd, psychisch ziek of erger, of in de gevangenis…. Of een bepaalde samenloop van omstandigheden. Je weet het niet.

 11. Hoe kunnen (mensen) zo omgaan met weerloze dieren ?
  Afschuwelijk, maar hart draait om bij het zien van dit leed.
  Weet je wat het ergste is, de hond kan zich niet verweren.
  Voor mij als dieren liefhebster is dit niet te bevatten.
  Men is te impulsief, ze zien een pup en ze zijn verkocht. Men realiseerd zich vaak niet dat een dier veel verzorging en liefde nodig heeft en dat jaren lang.
  Daarbij komt dat sommige fokkers ook wel erg makkelijk
  verkopen. En niet direct het belang van het dier op de eerste plaats zetten, maar dollar tekens in de ogen hebben. Met alle gevolgen van dien!!!

 12. De landelijke inspectiedienst van de Dierenbescherming heeft de eigenaren achterhaald van twee gedumpte hondjes. De twee Franse bulldogs waren in augustus gedumpt in het Zwolse park Ittersumerbroek. Een van hen was er zo slecht aan toe, dat een dierenarts het diertje in heeft laten slapen.

  De inspectiedienst heeft een proces-verbaal opgemaakt. De officier van Justitie moet nu bepalen of en in welke mate de twee eigenaren, een 29-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Zwolle, strafbaar zijn. De man en vrouw ontkenden in eerste instantie, maar bekenden na onderzoek later alsnog. Uit het onderzoek bleek dat het duo al eerder een eigen hond als zwerfhond aan de dierenambulance had overgedragen. De verdachten zeggen zich diep te schamen en nooit meer een hond in huis te nemen.

Reageer