Jonge topsporttalenten van start op CSE

Zwolle – Aanstaande maandag 5 september beginnen de eerste basisschoolleerlingen op het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle. Deze talentvolle sporters in spé van groep 7 en 8 hebben besloten om in het (voor) laatste jaar van hun basisschool over te stappen naar het CSE, om zich volledig op een topsportcarrière te kunnen richten. Dit kan zijn in de voetbal, basketbal, acrogym, tennis, zwemmen of golf.

Op het CSE trainen ze onder schooltijd, waardoor ze hun sportprestaties op een zo hoog mogelijk niveau kunnen krijgen. Naast gewone lessen en trainingen krijgen ze ook lessen in andere zaken die met sport te maken hebben, zoals hun persoonlijke ontwikkeling, een gezonde levensstijl en krachttraining. De leerlingen worden bijgestaan door sport- en leercoaches.

Uniek

Het CSE is uniek in Nederland. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen worden talenten van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. Zo wordt onder andere intensief samengewerkt met FC Zwolle, Landstede Basketbal, Landstede Volleybal en de volleybalbond Nevobo. In het nieuwe schooljaar volgen ruim 300 talenten op het CSE hun opleiding in het basis-, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Sinds de oprichting van het CSE in 2008 zijn al vele leerlingen geselecteerd voor Jong Oranje en Nederlandse teams.

Meer informatie over het CSE is te vinden op www.cse-zwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Respect voor deze kinderen die intensief sporten combineren met school. Een hele opgave.

    Nog meer respect voor degenen die niet op het CSE zitten en dit allemaal zelfstandig moeten doen 😉

Reacties zijn gesloten.