Menselijke slinger tegen groeiende armoede

Zwolle – Het Zwolse Platform ‘Armoede raakt ons Allemaal’ zet in om donderdag 15 september een zo lang mogelijke menselijke slinger te realiseren. De slinger moet gaan bestaan uit mensen die letterlijk arm in arm gaan tegen de groeiende armoede in Nederland in het algemeen en tegen de dramatische gevolgen van de geplande bezuinigingen in het bijzonder.

Om 19.00 uur zal die dag de slinger in de Zwolse binnenstad ontstaan. Iedereen is welkom om tijdens de actie aan te haken. Woordvoerder Crystal Ziel: ‘We weten dat veel mensen grote moeite hebben met de bezuinigingen van dit kabinet. Toch is het moeilijk die mensen bij elkaar te krijgen. We hopen dat iedereen in Zwolle die voelt dat de maatschappij verarmd bij elkaar aanhaakt om zo’n lange slinger te creëren dat anderen letterlijk niet om het probleem heen kunnen. In Deventer is er een slinger geweest van 61 personen. Dit hopen wij zeker te evenaren.’ De organisatie vraagt deelnemers zich zo veel mogelijk van te voren aan te melden zodat er zicht is op de te verwachten opkomst.

Tijdens de actie zullen bezoekers van de binnenstad uitgenodigd worden aan te haken en is er de mogelijkheid gearmd op de foto te gaan. Ziel: ‘De foto’s zullen naderhand op de website te zien zijn. We vragen mensen zoveel mogelijk in het groen te gaan om nog meer 1 geheel te zijn.’ Aanmelden kan via arminarm@live.nl of 06-83970970.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Mijn inschatting is dat hier 20 mensen op af gaan komen. Veelal leden van de actiegroep zelf of de SP. Want, in Zwolle kennen we toch geen armoede? Of het moet in de Indische Buurt zijn, maar daar heeft wel iedereen een auto, een flatscreen en het nieuwste type mobieltje.

 2. Armoede raakt ons Allemaal?

  Nee hoor 🙂 Ik ben zelf rijk genoeg, en arme mensen wil ik niet kennen. Paupers.

 3. 61 in demter:o

  nou dubbel in zwolle moet kunnen toch ?

  dat is dan 0,1 % armoede:P

  valt nog wel mee dus hier

 4. Er hoeven niet alleen arme mensen mee te doen hoor. Je mag ook uit solidariteit meedoen. O ja, dat woord kennen we niet natuurlijk………..

 5. Heel aandoelijk allemaal, maar totaal zinloos naar mijn idee.
  Maar als die minimaal 61 mensen nu allemaal eens 100 Euro overmaken naar het Leger des Heils dan zou hun signaal tegen armoede bestrijding pas wat concreter worden en op de goede plaats terecht komen. …….en oh ja, voordat iemand anders het oppert, ik zou zelf ook storten.

Reacties zijn gesloten.