Summer Course ontwikkelingssamenwerking in Zwolle

Zwolle – Van 2 tot en met 4 september organiseert Peace of Minds academy (www.peaceofminds.nl) haar 'summer course' bij Windesheim in Zwolle. Dertig geselecteerde studenten gaan zich verdiepen in vraagstukken rondom ontwikkelingssamenwerking en vredesopbouw. Hiervoor biedt de academy een gevarieerd programma. Zo zijn er diverse workshoprondes waaraan ook de nieuwe studenten van het Windesheim Honours College deelnemen. Daarnaast is er een themadag over de rol van de overheid in vredesopbouw.

Peace of Minds academy biedt studenten de kans om met hun talent een verschil te maken voor leeftijdsgenoten in een ontwikkelingsland. De studenten werken aan concrete uitdagingen die komen van jongerenorganisaties uit Argentinië (Argentinean Youth Organization for the United Nations), DR Congo (Perex-C en Adecop), Bangladesh (National Federation of Youth Organizations) en Palestina (Arab Education Institute). Experts

Tijdens de summer course – dat onderdeel is van een serie programma's voor de deelnemers – komen diverse experts naar Zwolle die samen met de studenten ingaan op de thema's van de verschillende uitdagingen. Bijvoorbeeld op het gebied van watermanagement, interculturele dialoog, het bestrijden van jongerenwerkloosheid in rurale gebieden en de re-integratie van voormalig kindsoldaten. Onder andere dr. Nahid Hasan (diaspora Bangladesh), UvA-docent Marenne Mei Jansen, Rank-a-Brand oprichter Niels Oskam, Julienne Doppenberg-Difukidi (Congo Netwerk Nederland), Jaap Wiegers (Oikocredit), Govert Geldof en vertegenwoordigers van het CIMIC doen Zwolle aan.

Artikel delen:

Reageer