Het weer: overwegend bewolkt

Zwolle – Woensdagochtend is er veel bewolking en valt vooral in de noordelijke helft van het land wat buiige regen. In het zuidoosten komt lokaal nevel of mist voor, maar deze lost vrij snel op.

30-09-2011_weerfoto_luttenbergstraat.jpg
Luttenbergstraat

’s Middags breekt in het zuiden af en toe de zon door. In het noorden en oosten blijft het overwegend bewolkt met kans op een bui. De maxima liggen tussen 17 graden op de Wadden en 21 in Limburg, daarbij staat maar weinig wind. Woensdagavond en nacht wordt het overal droog en klaart het op. In het binnenland ontstaat nevel of mist. Het koelt dan af naar een graad of 9. Morgen positioneert het hogedrukgebied zich boven ons land en is er, na een nevelige of mistige start, beduidend meer ruimte voor de zon. Alleen het noordoosten maakt kans op een verdwaalde bui. De temperatuur is aangenaam: het wordt 18 graden in het noorden tot 23 in het zuiden. Er staat opnieuw weinig wind.

In de avond en nacht naar vrijdag is het vrij helder en ontstaan er later mistbanken. De minima liggen rond 11 graden. Vrijdag dringt warme lucht vanuit het zuiden ons land binnen. Het is zonnig en in het zuiden wordt het mogelijk zomers warm: 25 graden. In het noorden ligt het kwik rond gemiddeld 20 graden.

Zaterdag komt vanuit het westen een storing dichterbij en neemt de buienkans toe. Het blijft wel warm: gemiddeld 24 graden. Zondag neemt de kans op regen- en onweersbuien verder toe en is er nog maar weinig ruimte voor de zon. De dagen daarna verlopen wisselvallig met iedere dag kans op een bui. Het wordt bovendien minder warm.

Artikel delen: