Atmosferische gothic in Zwolse poptempel

Via je eigen website lezen dat je uit de band bent gezet, het zal je maar gebeuren. De frontvrouw van het Noorse Leaves’Eyes overkwam het, maar liet het er niet bij zitten. Snel startte ze een nieuwe band waarmee nu heel Europa wordt veroverd. Zondag 29 april spelen ze in Hedon een perfecte combinatie van atmosferische metal, rock en sensuele ballades.

Het Noorse Leaves’ Eyes is inmiddels een begrip in de gothische metalscene. In 2003 wordt Liv Kristine plotseling op straat gezet door Theatre Of Tragedy. Als antwoord begint ze samen met haar man Alexander Krull, die ook de frontman van Atrocity is, Leaves’ Eyes. De muziek klinkt lief en warm en is licht van karakter. Daardoor onderscheidt de band zich van een hoop soortgenoten, die vaak agressiever of duisterder klinken. Het prachtige stemgeluid van Liv Kristine geeft de muziek een eigen geluid.

 

Het Limburgse Seventh Sin vindt het een hoogtepunt om voor Leave’s Eyes te openen. Maar deze gothic-metalband verdient het. Gevoelige, melodische nummers met af en toe een emotionele uitbarsting, dat is het geluid van Seventh Sin. Ze speelden eerder al voor Kamelot en Autumn en vanavond verzorgen ze het voorprogramma van Leaves’ Eyes.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle, via www.hedon-zwolle.nl en indien niet uitverkocht ’s avonds aan de deur. Deuren gaan open om 19:30 uur, aanvang: 20:00 uur. Een kaartje kost € 9,00 (excl. €1,00 servicekosten).

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ja, het was echt heel bijzonder; de band was nog geen minuut klaar met het concert, en ze gingen allemaal het podium af; richting de bar.
    Niet om wat te gaan drinken of zo, maar gewoon om te poseren zodat de fans op de foto komden met de muzikanten 🙂

    Heel leuk om dit eens te zien; je kon ook gewoon een praatje maken met ze, ze waren echt heel benaderbaar; de zangeres wees ook enkele mensen aan die ze al vaker zag tijdens optredens, ze hield een korte speech voor een stelletje dat ging trouwen, en die kregen een klein kado/souvenier, een armband die ze al heel lang zelf had gehad (dacht ik).

    Toffe muziek en toffe mensen!


    ⚠️ Meld

Reageer