Het weer: zonnig

Zwolle – Donderdag positioneert het hogedrukgebied zich boven ons land en is er, na een nevelige of mistige start, beduidend meer ruimte voor de zon. Alleen het noordoosten maakt kans op een verdwaalde bui. De temperatuur is aangenaam: het wordt 18 graden in het noorden tot 22 in het zuiden. Er staat opnieuw weinig wind. In de avond en nacht naar vrijdag is het vrij helder en ontstaan er later mistbanken. De minima liggen rond 8 graden.

31-08-2011_weerfoto_kamperpoortenbrug.jpg
Kamperpoortenbrug

Vrijdag stroomt warmere lucht vanuit het zuidoosten uit over het land. Het wordt ongeveer 20 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in het zuidoosten van het land. Het wordt vrij zonnig en er staat een meest zwakke oosten- tot zuidoostenwind. Zaterdag stijgt de temperatuur nog wat verder, maar trekken er vanuit het westen wolkenvelden over en kan er ’s middags in de westelijke helft van het land een (onweers)bui ontstaan. Zondag neemt de kans op regen- en onweersbuien overal toe. Voor de buien uit kan het nog broeierig warm worden. De wind draait in de loop van de dag naar het (zuid)westen, waarmee de overgang naar koelere lucht wordt aangekondigd.

Na het weekend resteert ons een weerbeeld met regelmatig buien en temperaturen rond de normale waarde van 19 à 20 graden. De zon speelt daarin een kleine rol, maar laat zich zeker af en toe zien.

Artikel delen: