Wethouder René de Heer loco-burgemeester Zwolle

Zwolle – Wethouder René de Heer is vanaf 1 september loco-burgemeester van Zwolle. De 40-jarige De Heer volgt daarmee wethouder Erik Dannenberg op als eerste formele vervanger van burgemeester Henk Jan Meijer.

Erik Dannenberg heeft anderhalf jaar het loco-burgemeesterschap waargenomen. In het Zwolse collegeakkoord van voorjaar 2010 is het loco-burgemeesterschap toebedeeld aan de VVD. De nieuwe VVD-wethouder Cees Berkhout zou door die afspraak loco-burgemeester worden, maar omdat Berkhout (nog) niet in Zwolle woonde verklaarde Dannenberg zich bereid die positie te bekleden. Het is een voorwaarde voor een loco-burgemeester om ook daadwerkelijk in de stad te wonen waar hij of zij in functie is. Na het voortijdig vertrek van wethouder Berkhout, begin dit jaar, bleef Dannenberg bereid om het loco-burgemeesterschap waar te nemen.

Belangrijk

Wethouder De Heer: “Ik ben Erik Dannenberg erg dankbaar voor zijn inzet als loco-burgemeester, de afgelopen periode. Hij heeft in die functie een aantal belangrijke gebeurtenissen in Zwolle begeleid: leuke zaken, maar ook minder leuke. Bij mijn aantreden als wethouder dit voorjaar is afgesproken dat ik de maanden tot 1 september zou gebruiken om ingewerkt te raken. Nu dat gebeurd is, verheug ik me op deze extra verantwoordelijkheid.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.