Programma Popronde Zwolle bekend

Zwolle – De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Dit jaar strijkt het festival neer in 27 steden. De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van 100 talentvolle, aanstormende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden.

In elke stad presenteren zich op één avond tientallen opkomende Nederlandse bands en artiesten. De optredens vinden plaats bij cafés, theatertjes en poppodia in het centrum van de stad. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Het publiek krijgt op de Popronde een beeld van wat er in Nederland op live muziekgebied gebeurt. De Popronde beperkt zich niet qua muziekstijl; er zijn optredens van singer-songwriters, gitaarpop, rock, jazz, folk en dance acts te bezoeken.

3FM Serious Talent, 3VOOR12 Hollandse Nieuwe, Dagblad Metro zijn mediapartners van Popronde 2011. Op de website meer info over de samenwerking. Popronde 2011 wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer info over het festival, de bands en artiesten, het programma in andere steden: http://www.popronde.nl/ http://twitter.com/Popronde Het festival is voor aanstormend talent een kweekvijver en opstap naar het live- en festivalcircuit. Het is een gelegenheid tour- en speelervaring op te doen voor nieuw publiek. De 100 geselecteerde bands en artiesten voor Popronde 2011 zullen samen meer dan 750 optredens gaan geven bij de 550 deelnemende podia in 27 steden.

Programma Popronde Zwolle op 10 september:
Deelnemende locaties avondprogramma: De Singel, Popfront (3VOOR12 Podium), Kaya, De Abdij, Sally O Briens, De Casteleyn, De Pul, In De Buurt, Het Vliegende Paard (3FM podium), The Livingroom, Statenzaal Bibliotheek, Eureka, De Hetebrij, Grizzly’s, De Gezelligheid, De Beleving, De Tagrijn, Even Dansen, ’t Proeflokaal, De Enk, Het Binnenhof, De Kleine, De Stoof, De Bommel en De Vierjaargetijden.

Artiesten: Gerhardt, Milkbar, All Missing Pieces, Are You A Lion, Marijn, Maison Du Malheur, OIIO, Soul Sister Dance Revolution, Los Jalapeños, Sideditch, Rachel Louise, Fruit Of The Original Sin, Ze Mannschaft, Gavin Mee, Katía, Roy Santiago, Make Up Your Mind, F.O.O.B., Fabian, DUF, The Casings, 21 Eyes Of Ruby, The Bunny Bonanzas, Fata ‘el moustache’ Morgana, Evenwicht, Bart van der Lee, Flux, A Polaroid View, Hunting The Robot, Let’s Go Eskimo, Anatopia, The Fudge, Sonur Ber, The Dance, The Surs, Qeaux Qeaux Joans, De Kraaien en No Ninja Am I.

Afterparty vindt plaats vanaf 01.00 uur in de Sally O’Briens waar The Fudge dan een optreden verzorgt.

Kijk voor het volledige programma op: www.popronde.nl/steden/Zwolle/

Voor bezoekers van Popronde is er een deal gesloten met Fietsjoe. Op vertoon van het Popronde programmaboekje ontvangen zij 25% korting op de ritprijs van een fietstaxi!

Veel bands en artiesten die later doorbraken naar een groter publiek tourden eerder met de Popronde. Voorbeelden zijn onder meer Go Back To The Zoo, The Sheer, Marike Jager, Voicst, Racoon, a balladeer, Lucky Fonz III, Leine, Sabrina Starke, Daily Bread, De Staat en The Handsome Poets.

In elke stad waar het festival plaatsvindt wordt samengewerkt met een lokale organisatie op muziekgebied. Het gezamenlijk streven is de bands en artiesten gelegenheid geven zich middels de Popronde buiten de eigen stad of regio in de kijker te spelen. De Popronde vormt zo een schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande festival- en live circuit en de voeding voor de Nederlandse Popmuziek. Popronde Zwolle vindt plaats i.s.m. Hedon, Studentertainment, Lotte Jonker & Renée van der Ster.

Op de Popronde site is onder andere van alle geselecteerde bands die touren met Popronde 2011 een korte beschrijving, foto en muziek te vinden. Via de website kan men zich abonneren op de Popronde nieuwsbrief. Via de site is ook de Popronde CD 2011 verkrijgbaar. Zie www.popronde.nl

3FM Serious Talent, 3VOOR12 Hollandse Nieuwe, Dagblad Metro zijn mediapartners van Popronde 2011. Op de website meer info over de samenwerking. Popronde 2011 wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer info over het festival, de bands en artiesten, het programma in andere steden: http://www.popronde.nl/ http://twitter.com/Popronde

 

Artikel delen: