Eerste editie UITfestival Overijssel in Zwolle

Zwolle – Onder de noemer UITfestival Overijssel presenteren de Overijsselse theaters en andere culturele instellingen zich op zaterdag 10 september voor de eerste keer gezamenlijk aan het publiek. Deze eerste editie is verbonden aan het Thorbeckegracht Festival in Zwolle.

thor_2.jpg

In het verleden startten theaters en culturele instellingen afzonderlijk het nieuwe seizoen. Met dit nieuwe initiatief presenteren de meesten hun programma op dezelfde dag. Het doel van het UITfestival is om zoveel mogelijk mensen alvast te laten ruiken aan mooie producties op het gebied van de kunst en cultuur. Het initiatief van het UITfestival Overijssel is in handen van de vier grote theaters in de provincie: Odeon de Spiegel Theaters Zwolle, Rabotheater Hengelo, Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede en de Deventer Schouwburg. Ook de 21 kleine theaters, die verenigd zijn in de OKTO, zijn bij de cultuurdag betrokken. Op het programma in Zwolle staan grote namen, zoals Karin Bloemen, Veldhuis & Kemper en het Orkest van het Oosten.

In de media en op internet

Internetkrant Weblog Zwole zal tijdens en na het festival in Zwolle uitgebreid verslag doen!

RTV Oost zal vooraf, tijdens en na afloop van het UITfestival ruim aandacht besteden aan de opening van het culturele seizoen en aan de diverse culturele instellingen in de provincie. Zo is er op 10 september van 20.00 tot 22.00 uur op RTV Oost een live-uitzending te zien met een uitgebreid verslag van het eerste UITfestival Overijssel.

Diverse optredens zijn tevens via een livestream op internet te volgen. Informatie over het programma van het UITfestival per stad en dorp is te vinden op www.uitisin.nl en de sites van de deelnemende theaters en culturele instellingen.

Artikel delen: