Berovers van bejaarde vrouw gezocht

Zwolle – Donderdag 1 september, tussen 17.30 en 18.00 uur is bij de Arcardiaflat aan de Hogenkampsweg een 88-jarige vrouw uit Zwolle van haar handtas beroofd. De goudkleurige tas werd uit het mandje van haar rollator gepakt door twee jongens in de leeftijd van 18 à 19 jaar. Ze renden weg in de richting van de parkeerplaats van de Hogenkampspassage. In de tas zaten o.a. geld en een bankpasje, dat z.s.m. werd geblokkeerd.

Signalementen: Het gaat om twee lichtgetinte slanke jongens, met smalle gezichten die petjes droegen, waarvan er een donkerkleurig was. Eén van hen had lang haar. Beiden droegen grijze kleding. In eerste instantie is het slachtoffer opgevangen door een man in een rood shirt, die mogelijk zelfs de beroving gezien heeft. Hem wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Ieder die iets gezien of gehoord heeft dat mogelijk verband houdt met deze beroving wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. Naar de beroving wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Oke,laat ik het netjes houden,anders gaan ze dit artikel ook weer vergrendelen.
  Zit nog vol adrenaline van het bericht dat ik gisteren kreeg,mijn nichtje van 12 van haar fiets afgeduwd en mobiele telefoon afgepakt,ook door 2 jongens met getinte huid.Justitie belde later, daders zijn goddank gepakt,het waren daders van Mar.afkomst.
  Slechts 14 jaar oud,en al bekend bij justitie.Statistisch gezien komt deze bevolkingsgroep vaker voor in de criminaliteits cijfers,dat valt niet te ontkennen.


  ⚠️ Meld

 2. wie ontkent dit dan? was het probleem maar opgelost als het zo simpel zou zijn dat alle lichtgetinte het land uit gegooid werden, maar goed. Wie of wat is licht getint? Voor de rest zijn bijna alle psychopaten niet licht getint dus tja die wil je dan wel graag houden? Waar stuur je die dan heen? hoe stuur je uberhaupt iemand weg als hij/zij hier geboren is. Dat wordt em dus niet. Misschien even de emoties loslaten en opzoek gaan naar een haalbare oplossing. Welke? Ik heb geen idee, maar dat gezeur over waar je onder de zon geboren bent is al helemaal zinloos.


  ⚠️ Meld

 3. Zou het ook zo kunnen zijn dat je dit soort ongein in Marokko niet hoeft uit te halen?
  Maar de Nederlandse samenleving staat bekend als soft en decadent.
  Als je al opgepakt wordt kom je er met een weekje papierprikken af. hier loont de misdaad misschien nog?


  ⚠️ Meld

 4. maar ligt het dan aan het beleid van de regering of aan alle gelukszoekers en dan heb ik het ook over alle zeer lichtgetinten uit het oostblok?


  ⚠️ Meld

 5. John, wellicht waren wij autochtone Nederlanders tot aan de 60er jaren van de vorige eeuw gewend om in één van de veiligste landen van Europa (en Afrika) te wonen.
  Met het opengooien van de grenzen en het toelaten van de grote stroom migranten moeten we onze misdaadstatistieken wellicht thans een beetje bijstellen?
  Maar het gaat mij veel te ver om mensen daar op hun huidskleur op aan te kijken. Blanke mannen in 3-delig pak die zichzelf van grote bonussen voorzien en grote zakken geld meekrijgen terwijl ze een heel bedrijf/bank naar de bliksem hebben geholpen zijn zeker ook geen zegen voor onze samenleving.


  ⚠️ Meld

 6. Nee hoor Serhat. Het zou belachelijk zijn om een hele bevolkingsgroep aan te kijken op misdrijven gepleegd door individuen. Er zijn – helaas – ook teveel) Nederlanderse boeven. Overigens ben ik sinds de vakantie ook ‘lichtgetint’.;)


  ⚠️ Meld

 7. Hatsjekidee. En vanaf reactie 2 wordt de toon alweer gezet. Over het voorval wordt daarna niet meer gesproken. Ga ik dan ook niet doen.

  Dame, ik ben ook met vakantie geweest maar nog steeds ongetint. Hoe heb jij dat tinten met deze waterzomer voor elkaar gekregen?

  Serhat: Nee. Ik ben tegen niemand. Wel tegen sommige daden en meningen.


  ⚠️ Meld

 8. @Bernard, dit soort voorvallen wordt helaas ook wel veelvuldig gemeld he? snap jij nou dat met name oudere zwakke mensen op straat al argwanend naar sommige type’s gaan kijken?
  Al regent het pijpestelen, toch durf ik mn capuchon al niet meer op te doen hoor,
  ;);)


  ⚠️ Meld

 9. deze jongeren oppakken en een enkele reis naar het land van herkomst geven samen met het hele gezin, ze leveren hun eigen paspoort niet in dus afnemen een eventueel Nederlands paspoort en als ongewenste vreemdeling het land uitzetten misschien dat de ouders dan gaan nadenken over de misdaden van hun kinderen


  ⚠️ Meld

 10. Ongeacht kleur of afkomst, een heleboel jongeren zien blijkbaar geen kans om hun leven in een goede richting te sturen.
  Het zou geen kwaad kunnen om ze, net als ik destijds moest, gewoon een oproep te sturen dat ze zich melden moeten in één of ander militaire kazerne voor 18 maanden. Een soort dienstplicht dus.
  Misschien dat ze dan wat sociale vaardigheden, teamwork, verantwoordelijkheid, discipline en dat soort nuttige zaken leren.


  ⚠️ Meld

 11. Observer, ik loop ook altijd met een grote boog om bepaalde types heen. Was gisteravondlaat nog op het perron van het station van Naarden-Bussum. Voelde me zeer onveilig daar. Ongetwijfeld allemaal niks-aan-de-hand-mensen. Maar dat maakt voor je gevoel niet uit.


  ⚠️ Meld

 12. we moeten niet vergeten dat de meeste buitenlanders zeer sociaal van aard zijn en zich graag ophouden op publieke plekken. zoals stations en centra van steden. toch vind ik een opvoedkundige nalatigheid hier op zzijn plaats bij deze rekels.


  ⚠️ Meld

 13. helemaal mee eens, observer. op deze wijze heeft de sanctie ook nog nut. niet thee drinken, maar gericht aanpakken om recidive te voorkomen. niet hard straffen, maar functioneel straffen.

  @Ans, land van herkomst? vergeet niet dat onze regering in de jaren 60 veel mensen naar Nederland gehaald heeft om de vieze klusjes op te knappen. met hele gunstige voorwaarden werden mensen gelokt. Een voorbeeld is dat Turkse mensen niet hoeven te intergeren als zij dat niet willen volgens een convenant dat gesloten is met turkije. Nu heb ik daar geen problemen mee aangezien naar mijn mening de turkse mensen ondernemend zijn en harde werkers/handelaren die keihard werken om iets op te bouwen. dat er een groep tussen zit die gebruik maakt van de mazen in de wet is een fout van de reging en niet van een complete bevolking.
  Nu het economisch slecht gaat is er een zondebok nodig. (licht)getinte mensen zijn makkelijk te herkennen en aanwijsbaar. Alles met een tintje is tegenwoordig moslim(extremist) of potentieel tasjesrover. Capouchon staat gelijk aan overvaller en met een arabisch accent of een moeilijke achternaam zijn je kansen op een baan ook al met een x percentage vermindert. dat is ook realiteit.
  En tegen deporteren hebben we al meerdere oorlogen gevoerd of niet?


  ⚠️ Meld

 14. dat is nu ook weer zoiets. de meeste buitenlanders hoef je niet te laten schoffelen, want daar hebben ze geen zin in. het is de cultuur om te roven en te stelen. koop wat van een afrikaan en je moet afdingen op de prijs. dit is de gewoon de cultuur die wij niet kennen.


  ⚠️ Meld

 15. Zo, de oude topic is gesloten en krijgt met nu een tweede kans om alle getinite jongemannen over één kam te scheren. Allemaal op het vliegtuig zetten. En ja, laten we iedereen die geen richting in het leven weet te vinden 18 maanden opsluiten in een kazerne, dán komt het wel goed. In deze maatschappij waar troep consumeren de norm is, i-pads, flatscreens, scooters, alles gebruiken we even en als er een nieuw model is moeten we een nieuwe. Wat voor richting moet je dan op willen, wat is dat nou voor bestaan. Het gaat helemaal nergens heen.  ⚠️ Meld

 16. Bericht door bernard, op 2 september 2011 om 23:50
  Observer, ik loop ook altijd met een grote boog om bepaalde types heen. Was gisteravondlaat nog op het perron van het station van Naarden-Bussum. Voelde me zeer onveilig daar. Ongetwijfeld allemaal niks-aan-de-hand-mensen. Maar dat maakt voor je gevoel niet uit.

  Helemaal mee eens Bernhard! Vooral ook de nuancering dat die mensen ongetwijfeld wel ok zullen zijn.

  Toch vertoon ik hetzelfde gedrag. En dat komt simpelweg door dit soort berichten!


  ⚠️ Meld

 17. Deels komt het door dit soort berichten, deels door een diepgewortelde angst voor het ‘vreemde’. Dat laatste kan zowel een andere cultuur zijn, maar kan ook een groepje jongeren uit de ‘eigen’ cultuur zijn die zonder reden ergens hangt.


  ⚠️ Meld

 18. Dam,….[Deels komt het door dit soort berichten/i] ik denk dat je bedoelt, “deels komt dit door dit soort voorvallen”.
  Het zal vast niet je bedoeling zijn de boodchapper van het slechte nieuws de schuld te geven.  ⚠️ Meld

 19. Was een citaat van Plantje, Observer. Toch heeft publicatie ook een effect. Onze grootouders hoorden alleen het nieuws uit de omgeving. Wij het nare nieuws van over de hele wereld. Daardoor neemt het gevoel van veiligheid niet toe. Vrij recent bleek het aantal geweldsmisdrijven opnieuw gedaald te zijn. Niettemin ervaren veel mensen dat niet zo. Er is een verschil tussen objectieve onveiligheid en subjectieve onveiligheid. Hoe dat komt is een onderzoek waard.
  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/veiligheid-recht/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-3462-wm.htm
  Tip: alles wat je tussen de haken met de i erin schrijft wordt cursief.


  ⚠️ Meld

 20. @Dame, dank je voor de goede tip, en ja er komt veel wereldwijde narigheid via de media bij ons binnen maar ik steek er mn kop niet voor in het zand.
  Toch blijf ik maar liever op de hoogte van alles zodat ik later niet hoef te zeggen “Ich habe es nicht gew?st”
  En als ik, zoals menig juwelier 3 x in één jaar beroofd wordt heb ik niks aan mooie statistieken.


  ⚠️ Meld

 21. Ik weet even niet meer hoe lang geleden het was, binnen een half jaar, geloof ik, maar toen las ik ongeveer hetzelfde bericht ook op weblogzwolle. Een oude bejaarde vrouw, met rollator, beroofd door 2 getinte jongens met petjes, ook aan de Hogenkampsweg…
  Zelfde 2 jongens????


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.