Actiedag voor ZOA/vluchtelingenzorg

Op het Agnieten College locatie Carolus Clusius in Zwolle zijn er gedurende het huidige schooljaar diverse acties gehouden om geld in te zamelen voor ZOA/vluchtelingenzorg met als doel de leef- en leeromstandigheden voor kinderen / vluchtelingen in Cambodja en Thailand te verbeteren.  Vrijdag 20 april a.s. zal de afsluiting van de acties plaatsvinden met een dag vol activiteiten. De donderdagavond voorafgaand wordt er een avond/nacht volleybaltoernooi gehouden, met teams gevormd door bovenbouwleerlingen en docenten.

Vrijdagochtend 8.30 uur gaan alle onderbouwleerlingen lopend naar school ( vanaf verschillende startpunten, routes van 5km) met als doel om dmv sponsoring geld in te zamelen, maar ook om te laten zien dat kinderen in Cambodja en Thailand en in zoveel andere landen van de wereld vaak einden moeten lopen om naar school te kunnen gaan. Sinds februari is de VWO 4 leerlinge Veerle van Kesteren aan het trainen om vrijdagochtend lopend van Dedemsvaart naar Zwolle te gaan (33 km) waarbij zij intussen al  â‚¬1200,= aan sponsorgeld heeft geworven.  

Door diverse acties die het afgelopen jaar zijn gevoerd (pepernoten verkoop, steprace en  allerlei kleinere projecten door leerlingen op school georganiseerd) staat de teller inmiddels al € 12.000,=. Het streven is om € 20.000,= op te gaan halen.

Ook is aan dit project een ambassadeurschap voor Zoa verbonden. Er hebben van het Carolus Clusius 13 leerlingen een sollicitatie brief geschreven aan Zoa met daarin hun motivatie waarom ze dat graag zouden willen doen. Diegene die hier uit gekozen gaat worden mag in de herfstvakantie samen met een docent naar Cambodja/Thailand gaan om daar het gesteunde project van ZOA te bezoeken om vervolgens weer terug in Nederland daarover verslag  uit te brengen op het Carolus Clusius en ook op andere scholen voorlichting te geven.

Gedurende de vrijdag (tussen 10.00 uur en  13.00 uur) vinden er op school allerlei workshops plaats in het teken van Cambodja/Thailand georganiseerd door zowel docenten als leerlingen, zoals een kookles bij een docent thuis, demonstratie Aziatische vechtsporten, loempia’s rollen, maar ook de waterproblematiek dmv een “waterdraagspel” in kaart brengen, etc.

 

 

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Moet ook lopen, het is alleen wel allemaal raar georganiseerd want ik lees hier allemaal dingen (o.a. die activiteiten) wat wij nog niet eens te horen hadden gekregen.


  Maak melding

 2. Niet iedereen doet alle activiteiten, dat kan niet met 1300 leerlingen. Er gebeurt zelfs nog veel meer: het leger geeft voorlichting over landmijnen opruimen, leerlingen gaan aoto’s wassen, er is Cambodjaanse taalles (Khmers), Cambodjaans koken, er wordt een film over Cambodja gedraaid (16+), Cambodjaans pottenbakkunst, ZOA voorlichting. Kortom teveel om op te noemen en afhankelijk van de klas waar je in zit voor iedereen een ander programma. 🙂


  Maak melding

 3. Ook vanuit Dalfsen vertrekt een groepje leerlingen te voet naar Zwolle. Zij vertrekken om 6.00 uur in de ochtend. Een gezonde ochtendwandeling voor een zeer goed doel!!
  Een goede actie!


  Maak melding

 4. @ Marrianne
  Iemand uit mijn klas die uit Zwolle komt ging met een vriendin uit Dalfsen, dus er wonen ook heus wel bikkels in Zwolle. ;D
  Heb vandaag zelf vanuit Zwolle Zuid gelopen (Jo van Marle) en terug, toch ruim 2 uur gelopen.


  Maak melding

 5. @Sander:
  Dat zeg ik ook helemaal niet (kan mijn eigen stad toch ook niet afvallen 😉 ), maar om nou ik meen 16 km te lopen en dan nog ‘smiddags of weet ik wanneer weer naar huis te moeten (fietsen/bus/auto) of heen en terug te lopen uit Zwolle Zuid, daar zit wel even een verschil in! 😉
  Hoe dan ook: leuke actie!


  Maak melding

Reageer