Het Gilde Zwolle viert 25 jarig jubileum

Zwolle – Vrijdag werd op verschillende locaties in Zwolle het 25 jarig jubileum van “Het Gilde Zwolle” gevierd.

01-09-2011_vrijwilligers_gilde_zwolle_25jr_jubileumdag_3.jpg 

De feestelijke dag begon met een boottocht vanaf het Potgieterpark. Daarna vond in theater Odeon een een ‘Praatshow’ plaats. In de Praatshow werd gesproken over het verleden, het heden, en de toekomst van “Het Gilde” in Zwolle. Aansluitend was er een receptie in de gemeentezaal van de Lutherse kerk. Voor de Taalcoaches Coördinatoren en vrijwilligers was het een extra drukke dag, omdat zij op deze dag in het Bos Theater te Amsterdam een Landelijk evenement was voor alle betrokkenen van het Taalcoachproject. De Zwolse Taalkoppels gingen daar na de receptie naar toe.

01-09-2011_vrijwilligers_gilde_zwolle_25jr_jubileumdag_2.jpg

01-09-2011_vrijwilligers_gilde_zwolle_25jr_jubileumdag_1.jpg

Door de invoering van de VUT en andere regelingen in de jaren tachtig van de vorige eeuw hadden veel actieve senioren (meer) tijd voor vrijwilligerswerk. Vaak hadden organisaties echter voorkeur voor jongere vrijwilligers vanwege het toenmalige beeld dat men van ouderen had. Ze zouden versleten zijn en achterhaalde kennis bezitten. Er werd een werkgroep met o.a. medewerking van de FNV in het leven groepen om dit beeld recht te zetten! De Gilde Gids werd een feit en kreeg grote media-aandacht en waardering.

Tegenwoordig speelt leeftijd een minder grote rol. Van de ca. 70 vrijwilligers is ongeveer de helft jonger dan 60 jaar. Onveranderd is het enthousiasme en de inzet waarmee Gildevrijwilligers hun kennis en ervaring inzetten om zowel jongere als oudere, allochtone en autochtone stadsgenoten bij te staan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het was een zéér bijzondere en mooie dag. Iedereen heeft genoten.
    Wil je Nederlands leren of Vrijwilliger bij ons enthousiaste team worden meld je dan aan. Dat geld ook voor jongeren!
    Zie onze Website samenspraakzwolle.nl


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.