Sportieve happening Terp

Deze week organiseert Stichting Welzijn Ouderen Zwolle een open lesweek in het kader van de Nationale sportweek 2007. De 3de week van april is uitgeroepen tot nationale sportweek om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, aan het sporten en bewegen te krijgen. In heel Zwolle worden sportieve activiteiten georganiseerd. SWO-Zwolle doet hieraan mee, door alle lessen open te stellen voor belangstellenden. Tijdens de  Open Lesweek kan iedereen gratis kennismaken met het sport- en bewegingsaanbod van SWO-Zwolle.

Vandaag was er een sportieve dag in dienstcentrum de Terp. De organisatie is een samenwerking tussen Stichting Welzijn Ouderen Zwolle en SportEve van Landstede. Vandaag konden de bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten, ieder naar eigen kunnen. Zo was er bijvoorbeeld een fietstocht van een half uur en een lentewandeling. Binnen stonden hometrainers en er werd Jeu de boules, koersbal of darts gespeeld. Daarnaast konden senioren onder deskundige begeleiding een fittest ondergaan en zien hoe hun conditie ervoor staat. Ook werden er demonstraties Fitgym gegeven en Internationaal dansen. Alle deelnemers kregen een gratis t-shirt aangeboden.

Doel is, om in het kader van de open lesweek en de nationale sportweek, zoveel mogelijk ouderen kennis te laten maken met sport en beweging. De activiteiten zijn gemakkelijk toegankelijk en laaggeprijsd. Voorzitter van SWO-Zwolle, Jaap Hagedoorn, opende vanmorgen het sportieve gebeuren.

Artikel delen:

Reageer