Scooterrijder kan slingerend jongetje niet ontwijken

Zwolle – Bij een aanrijding tussen eens scooter en een fietser raakte vrijdagmiddag op de Verenigingstraat een 8-jarige jongetje uit Zwolle gewond.

De jongen reed al slingerend tussen de middenstrepen door over het fietspad. Daarbij fietste hij meerdere malen aan de verkeerde kant van het fietspad. Een 42-jarige scooterrijder uit Zwolle die de jongen tegemoet kwam, kon niet meer uitwijken met een aanrijding als gevolg. Het jongetje kwam ten val en liep schaafwonden, een pijnlijke pols en een gebroken tand op. Hij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter kwam met de schrik vrij.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ik weet niet of er een tweede Verenigingstraat is maar die ik ken is in Assendorp, heeft geen fietspad en middenstrepen. Het is gewoon een klinkerweg van de Assendorperstraat naar de Deventerstraatweg


  ⚠️ Meld

 2. Het zal dus op de kruising met de Deventerstraatweg gebeurt zijn. En ik vraag me af hoe ver de persoon op de scooter vooruit gekeken heeft. Als ik kleine kinderen op de weg zie, en helemaal als ze alleen onderweg zijn, let ik toch meer op dan anders. Er is immers niet zo onberekenbaar als een kind


  ⚠️ Meld

 3. Dat was in de buurt van de kringloop winkel.
  En hoezo ver vooruit kijken?
  Staat bij dat het jochie niet aan de kant bleef.
  Plaats op de weg is rechts!
  En ja iedereen moet het leren.
  Maar ook al heeft de scooter rijder vaart geminderd (waar ik wel vanuit ga gezien de schade)
  Dan is zo’n ongeluk niet te vermijden.


  ⚠️ Meld

 4. Al heb ik recht, een kind op de weg daar stop ik voor als ik zie dat het niet goed gaat. Daarna wijs ik het kind op wat er had kunnen gebeuren.


  ⚠️ Meld

 5. Die,scooterrijder had gewoon geen inzicht, voor een kind ga je desnoods stil staan, niks is zo onvoorspelbaar als een kind, zeker zijn rijbewijs bij een pakkie boter opgehaald.


  ⚠️ Meld

 6. Ze moeten hem zeker hard aanpakken want een scooterrijder mag tegenwoordig niet meer op het fietspad. Hij had op de hoofdrijbaan moeten rijden, dan was het ongeluk niet gebeurd.


  ⚠️ Meld

 7. Ik pas mijn snelheid altijd aan wanneer ik verkeersdeelnemers zie die onberekend kunnen reageren. Daarbij genomen dat ik de geldende regels wel blijf volgen.
  Een slingerend kind op een fietspad is blijkbaar opgegaan in zijn spel, wat niet wil zeggen dat een ander maar de berm in moet om dit kind de ruimte te geven.
  Dit is een harde leerschool, en ik neem aand at wanneer dit kind zichtbaar was geweest dat de scooterrijder het kind had gewaarschuwd d.m.v claxon o.i.d


  ⚠️ Meld

 8. @Kire:
  Hoezo een scooter hoort op de hoofdrijbaan? Ik ken namelijk 3 totaal verschillende scooters:
  1) snorscooter (met blauw kentekenplaatje – hoort op het fietspad)
  2) bromscooter (met geel kentekenplaatje – mag NIET op het fietspad maar wel brom-fietspad)
  3) motorscooter (met gele motorkentekenplaat – mag NIET op het fietspad maar ook NIET op het brom-fietspad maar mag wél op de snelweg)

  Zolang we niet weten om welke soort scooter het gaat, is de opmerking dat hij niet op het fietspad mag natuurlijk een beetje onzinnig.

  Maar wat betreft kinderen, ook probeer er voor uit te kijken want die zijn nogal eens onvoorspelbaar (onvoorspelbaarder in ieder geval dan het knulletje uit het bericht want van hem leek al duidelijk te zijn dat hij andere dingen aan het doen was dan serieus verkeersdeelnemer spelen)


  ⚠️ Meld

 9. @WFvN.
  Ik oordeel over de tekst die hier boven staat, want voor mij is een bromscooter een scooter, anders moet politie ijsselland maar duidelijker de tekst formuleren.


  ⚠️ Meld

 10. Dan mag je mij vertellen waar het woord ‘bromscooter’ of ‘brommer’ eerder genoemd is dan in mijn bericht.
  Het kan best een bromscooter geweest zijn maar ik kan dat nergens uit het bericht opmaken, noch uit de reacties van anderen boven ons.


  ⚠️ Meld

 11. Leesvoer:
  Scooter (vervoermiddel)

  Verder ben ik het trouwens wel met je eens over de berichtgeving van de politie die (weer eens) te gebrekkig is. Het was een kleine moeite om voor het woord ‘scooter’ nog even ‘brom’, ‘snor’ of ‘motor’ te plaatsen. Maar misschien zit daar wel de gein. Motorscooters zie je niet zo gek veel. En ‘brom’ of ‘snor’ doet weer denken aan bromsnor, wie weet dat het wel een agent was op een scooter 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.