Vijf gewonden na botsing van bus op auto

Zwolle – Bij een aanrijding tussen een bus en een personenauto op de Pannenkoekendijk raakten vrijdagmiddag 2 september vijf inzittenden van de bus lichtgewond.

Een 26-jarige automobilist uit Zwolle moest bij een rotonde stoppen voor overstekende fietsers. De 47-jarige buschauffeur uit Ommen die achter hem reed, merkte dit te laat op en botste achterop de auto. Vier gewonden konden ter plaatse worden behandeld, een vijfde slachtoffer werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ga maar eens achter een busschauffeur zitten, moet je kijken hoeveel meloten in het verkeer je te zien krijgt. Een busschauffeur moet wel 5 paar ogen hebben.


  ⚠️ Meld

 2. Maar als een buschauffeur 5 paar ogen moet hebben, is dat dan reden om gewoon met 50 door een 30-zone te knappen of geen voorrang te verlenen?
  Soms zijn ook buschauffeurs net mensen die net als ieder ander niet zonder fouten zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Als professioneel chauffeur in het verkeer moet je zowiezo goede ogen hebben, vind ik. En inderdaad zie ik menig buschauffeur ook verkeerd in een woonwijk rijden hier… 50 waar je 30 mag en geen voorrang verlenen aan verkeer van rechts in een 30 km/u zone… noem maar op!
  Ook zie ik menig buschauffeur goed rijden: 30 waar je 30 mag en voorrang verlenen aan fietsers die van rechts komen in een 30 km/u zone…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.