WVF kopje onder tegen FC Zutphen

Zwolle – In een van WVF zijde dramatische wedstrijd werd vanmiddag een dikverdiende nederlaag geleden.  Er was sprake van een collectief falen, geen zelfvertrouwen en weinig strijdlust. Of het te maken had met de jubileumaktiviteiten dit weekeinde, 2 dagen piratenfeest, wie zal het weten. Feit was dat ons vlaggenschip werd geënterd door de gasten uit Zutphen. Een 0-8 nederlaag is de realiteit!

Onder warme weersomstandigheden toog Westenholte vanmiddag naar de Weide Steen in de hoop op een positief resultaat net als vorig jaar tegen Zutphen. Uit de opstelling bleek dat er  met veel fantasie of noodzaak (?) 11 spelers aan de aftrap verschenen. Het was al in de 3e minuut raak voor de gasten via Hakim Ezafzafi. Tegen Dion Reijnen werd obstructie gemaakt maar scheidsrechter Meulenkamp oordeelde van niet. Nadat Marthijn  van de Steege nog een bal voor de lijn had weggehaald verhoogden de gasten in de 16e minuut de stand naar 0-2 via Hiele van Valburg. WVF hield open huis en er kwamen meer kansen voor de gasten. Na een drinkpauze wist WVF pas in de 31e minuut iets op te bouwen wat op een aanval leek. De keeper van de gasten leek blij ook aan het spel deel te kunnen nemen. Robert Jan Stal kreeg geel nadat hij balverlies trachtte te herstellen. In de 43e minuut kwaqm er een goede voorzet van Richar Bouwmeester op Björn Rellum maar deze raakte de bal slecht met het hoofd. Op slag van rust verhoogden de gasten naar 0-3 via een schot in de korte hoek van Daan Boonman.

Na rust verscheen Jeroen van Brummen, die deze week ziek was, in het veld voor Kevin Peters. Voor WVF er erg in had lag de bal al weer in het netje: na een fout van Dion Aldo Joquim 0-4. Timon Beimers kwam voor Björn Rellum die kort daarvoor een solo op de keeper zag stranden. Het mocht vanmiddag allemaal niet baten. De Zutphenaren hadden het spel en scoorden via Rachid Boughalab 0-5 en via de net ingekomen Dyon Camero schitterend 0-6. De Zutphenaren gingen door, WVF kwam er niet aan te pas behlave een schot over het doel van Dirk Boersma. De spelers voelden zich waarschijnlijk inwoners van San Marino.

Na balverlies van Stals scoorde opnieuw Rachid Boughalab 0-7. De 0-8 kwam al in de 68e minuut op het bord door Hakim Ezafzafi.

Na opnieuw een drinkpauze kwam good-old Hans Nijland in het veld bij de gasten en Saba Gwedelidze voor Richard Bouwmeester. In de stand kwam echter geen verandering meer hoewel een vrije trap van Saba het doel net miste.

Ondergetekende is vervolgens snel van het sportpark verdwenen en realiseerde zich dat er mogelijk nog sprake was van een Man of the Match. Prachtig idee natuurlijk, maar ik heb hem niet gezien vanmiddag. Alle begin is moeilijk is het gezegde maar vanmiddag leek het er niet op. Revanche kan volgende week in Doetinchem. Gewoon weer met 0-0 beginnen zou ik zeggen!

Bert Kamerman

Artikel delen: