VV Berkum speelt gelijk tegen DVS ’33

Zwolle – VV Berkum heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen 2011-2012 op eigen terrein met ­­1-1 gelijk gespeeld tegen DVS ’33 Ermelo. Na een eerste helft waarin Berkum op voorsprong kwam en een tweede bedrijf met een gretiger en dominanter DVS was dat een resultaat waar beide ploegen uiteindelijk mee konden leven.

dvs.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Na de rust kwam DVS veel feller uit de kleedkamer en zetten ze ons onder druk. Ik denk dat we blij mogen zijn met een punt,” vond Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen na afloop. “We zijn goed gestart maar waren in de eerste 20 minuten van de tweede helft de controle volkomen kwijt, ook door een goede wissel bij DVS. Daarna hebben we veel te veel ruimte gegeven tussen de linies,” aldus Roeland ten Berge na zijn eerste competitieduel als Berkum-coach. Het duurde lang voordat er in de eerste helft wat te genieten viel, met twee ploegen die duidelijk ontzag voor elkaar hadden. Bovendien was het tempo laag, mede door de bijna tropische temperaturen, werd er veel balverlies geleden en kwamen beide ploegen niet tot uitgespeelde kansen. Pas na een half uur spelen leidde een Berkum-aanval tot resultaat. In eerste instantie smoorden enkele pogingen nog in de DVS-defensie maar uiteindelijk kwam de bal bij Chris van der Meulen die terug kon leggen op zijn broer Marc en de Zwolse aanvoerder scoorde vervolgens een fraaie 1-0.

Wie had gedacht dat die voorsprong voor meer Zwolse dadendrang zou zorgen kwam bedrogen uit. DVS startte direct na rust met fel en dominant voetbal en Berkum kwam al binnen de minuut na de hervatting goed weg. Eerst hield keeper Rick Oosterwechel een inzet van Dennis van der Welle knap uit zijn doel en direct daarna eindigde een schot van Ali El Haddadi op de lat. Tien minuten later was het echter alsnog raak voor de bezoekers, toen invaller Henk Baum in stelling werd gebracht en hij haalde van buiten het strafschopgebied hard uit: 1-1.

Berkum had pech toen een kopbal van Boy Boeloerditi op de lat van het DVS-doel belandde maar mocht daarna niet klagen toen El Haddadi in de 69e minuut in vrije positie hoog over schoot. Bij die gelijke stand bleef het verder en dat zorgde niet voor een slecht humeur bij DVS-trainer Hennie in ’t Hof. “Na het inbrengen van Henk Baum zetten we wat meer druk, want die gaat altijd 180 kilometer per uur. Maar onze spitsen konden niet brengen wat ze de hele voorbereiding hebben laten zien. We zijn tevreden met deze 1-1, al hadden we gehoopt wat meer te laten zien,” aldus de Ermelose coach.

Berkum-DVS ’33 Ermelo, 3 september 2011

Eindstand: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers: 30. Marc van der Meulen (1-0), 55. Henk Baum (1-1)

Gele kaarten: Dirk Muis, Boy Boeloerditi (Berkum), Ronald Hoek (DVS ’33 Ermelo)

Opstelling Berkum: Rick Oosterwechel, Dennis Horstman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Jesper Beunk, Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Kassim Bizimana, Boy Boeloerditi (77. Bram Roelofs)

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Jonathan Dijkslag, Andries Posthouwer, Ronald Hoek, Karst Koopman, Frank Smeding, Okan Soykan, Richard Terpstra (46. Henk Baum), Robin van Wijnbergen, Ali El Haddadi (80. Pedro van de Bunte), Maurice de Ruiter (77. Gerjan Mulder), Dennis van der Welle

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.