Peter Vader wint ‘eigen’ Stadsomroepers concours

Zwolle – Peter Vader heeft zaterdagmiddag het Dorps- en Stadsomroepers concours van Zwolle gewonnen. Vorige week bereikte Vader nog een tweede plaats in Zeeland. De Zwolse stadsomroeper was thuis de beste deze dag. De tweede prijs was voor Henk van den Nieuwenhuizen uit Oisterwijk. De derde plaats ging naar Harmen de Vries uit IJlst.

03-09-2011_stads_omroepers_concours_gasthuisplein__5.jpg

Voordat het evenement begon vond rond het middaguur de heropening plaats van het stadsomroepersmuseum. Het is het enige museum in Nederland met de geschiedenis van het omroepen en is gevestigd onder café de Gezelligheid aan het Gasthuisplein. Wethouder René de Heer mocht de opening verrichten. Op het concours, dat plaatsvond op het Gasthuisplein in Zwolle, toonden omroepers uit Nederland en België, samen met Zwolse ondernemers, hun maatschappelijke betrokkenheid. Tijdens het concours deden de omroepers twee roepen. Een van de roepen was de zogenaamde verplichte roep. De omroepers krijgen van te voren een opdracht waarvan zij een roep moeten maken. De opdracht in Zwolle was om een roep te maken over een bedrijf en zijn maatschappelijke betrokkenheid. Veel Zwolse bedrijven verleenden hieraan hun medewerking. De tweede roep was een vrije roep. Die roep gebruiken de omroepers om hun stad of dorp te promoten.

03-09-2011_stads_omroepers_concours_gasthuisplein__3.jpg
Peter Vader de beste in Zwolle…

03-09-2011_stads_omroepers_concours_gasthuisplein__4.jpg

03-09-2011_stads_omroepers_concours_gasthuisplein__6.jpg

Op het Gassthuisplein werd een geweldig muziekprogramma georganiseerd en was er een een sfeervol en gezellig terras. Het concours telt tevens mee voor het Nederlands kampioenschap. Voor, tussen en na de roepen was er een optreden van Douwe Doos. Een gelegenheidsduo, dat met veel humor vrolijke nummers ten gehore bracht. Zaterdagavond treedt No Brakes op. Het is een coverband uit Kampen met voornamelijk classic rocksongs in het repertoire. No Brakes bestaat uit 6 bandleden die muziek als grote passie hebben.

03-09-2011_stads_omroepers_concours_gasthuisplein__2.jpg

03-09-2011_stads_omroepers_concours_gasthuisplein__8.jpg

03-09-2011_stads_omroepers_concours_gasthuisplein__9.jpg

Artikel delen: