Nieuwbouw FC Zwolle stadion

Afgelopen week is men doorgegaan met het storten van de fundering bij de Oost tribune. Inmiddels zijn deze werkzaamheden klaar en is men begonnen met het plaatsen van de begane grond. Met het plaatsen van de begane grond hangt het heien van de hogesnelheidspalen samen. Afgelopen vrijdag 13 April is de lichtbak die jarenlang de herkenning was van de hoofdtribune, gedemonteerd. Deze herinnering aan de Johan Cruijff tribune wil FC Zwolle graag een prominente plek in het nieuwe stadion geven. Met de sloop in het vooruitzicht is deze lichtbak inmiddels veilig ondergebracht.


De begane grond van de Oost tribune ligt er inmiddels voor de helft in

 
Oud PEC Zwolle voetballer Klaas Drost kwam vandaag nog naar het stadion met een boek vol oude voetbal-herinneringen, ter voorbereiding op vrijdag

De Stoeltjes in het Oosterenkstadion krijgen nieuwe bestemming. Jarenlang hebben de stoeltjes van het Oosterenkstadion gediend als zitplaat bij thuiswedstrijden van FC Zwolle. Vele seizoenkaarthouders van FC Zwolle hebben jarenlang op dezelfde stoel gezeten in het Oosterenkstadion. FC Zwolle heeft haar seizoenkaarthouders dan ook de kans geboden dit stoeltje op te halen, dit gaat gebeuren op zaterdag 21 april. Ongeveer 320 stoeltjes zullen om deze reden mee genomen worden. Daarnaast zijn er nog een aantal mensen die een stoel bij willen kopen en ook dat gaat zaterdag plaats vinden.


In 1997 werd het stadion opnieuw voorzien van stoeltjes. Op deze archieffoto was men net begonnen met de werkzaamheden van toen.

Volgens de planning van de aannemer wordt er zaterdag 21 April na de afscheidswedstrijd gelijk begonnen met de sloop van het stadion. 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik ben geen bouwkundige dus misschien stel ik voor bouwkundigen en hele domme vraag. Maar het stadiongebouw aan de oostzijde (waaronder de oosttribune) wordt toch veel breder dan de platen die we hier zien liggen. Hoe zit het met die fundering? Ik zie links op de foto wel een deel van de fundering zitten, maar hoeft daar geen begane grond ingelegd te worden? Dat deel hebben ze alweer vol gestord met grond. Hoe zit dat?

  ________________________________

  Admin:

  Het gedeelte wat nu dicht is gelegd met vloerplaten, is de onderkant ( vloer bg) van de tribune. De ijzeren staven die je links op de foto ziet zijn zogenaamde â??˽stek eindenâ???? hierop zullen de palen komen te staan waar later prefab elementen tussen komen te liggen die de uiteindelijk tribune gaan vormen.


  ⚠️ Meld

 2. Tussen 1960 en 1970 hebben de ZwolseBoys nog gevoetbald op de huidige plek van het stadion. PEC speelde die tijd op de vrolijkheid. Vreemd dat hier niks over vermeld wordt. Is toch ook een stukje history van het betaald voetbal in Zwolle. En heeft ook te maken met het bestaan van het stadion.
  ______________________________________

  Admin:

  R,

  De kop is â??˽Nieuwbouw stadionâ???? Morgen komen we met een berichtje over het afscheid van het stadionâ???
  En beste â??˽Râ???? wanneer je zelf een geschreven stukje over het (oude) oosterenkstadion klaar hebt houden wij ons natuurlijk warm aanbevolen! :info@weblogzwolle.nl


  ⚠️ Meld

 3. Voorzover ik het begrijp komen in het alweer volgestorte gedeelte de hogesnelheidspalen en deze dragen in een vol grid (denk aan om de meter een paal) de speciale vloer. Dit type fundering profiteert juist van een stenig dichtgestorte grondslag zoals op de foto is te zien. De dichtgelegde ‘beuk’ (1 van de 4) is ook nog de kleinste beuk: er is hier wel stahoogte maar de oplopende tribunedelen vormen nog het plafond.


  ⚠️ Meld

 4. Beste admin ik lever geen commentaar op jullie geplaatste bericht. Ik wilde alleen even kwijt dat er nergens vermeld wordt, en dan bedoel ik overal waar de laatste tijd stukjes zijn verschenen over dit item, dat er ook nog door de boys is gevoetbald in het “stadion”


  ⚠️ Meld

Reageer