Goede belangstelling voor open dag Hobbemahuis

Zwolle – WijZ en de Werkplaats voor Beweging en Kunst (WvBK) presenteerden op zaterdag 3 september hun gezamenlijke programma onder de titel WijZ Verrijkt. De presentatie vond plaats in de vorm van een open dag waarbij de bezoekers een voorproefje kregen van de diverse cursussen in de vorm van workshops en demonstraties. Het programma bestaat uit cursussen op het gebied van creativiteit, spiritualiteit en ontmoeting. Deze starten vanaf oktober in het Hobbemahuis aan de Hobbemastraat. De open dag werd bezocht door tientallen belangstellenden. Zij lieten zich informeren over de nieuwe cursussen en de eerste aanmeldingen werden genoteerd.

De open dag van het Hobbemahuis vond plaats op 3 september van 12.00 tot 24.00 uur aan de Hobbemastraat 6. Er was een informatiemarkt, het café was geopend en bezoekers konden deelnemen aan diverse workshops en demonstraties op het gebied van dans, creativiteit, massage, yoga, meditatie, kunst en muziek. ’s Avonds verzorgde DJ Daan Harteveld een dans- en ontmoetingsfeest met werelddansmuziek.

De tientallen bezoekers lieten zich informeren over de cursussen voor het komende seizoen: een aanbod van ruim 15 cursussen en lezingen. De meeste daarvan starten in oktober. De titels van de cursussen zijn: Massagecursus op basis van rebalancingtechnieken, Spelen met de camera, Ontdek de wereld achter de Argentijnse tango, Een ontdekkingsreis in de wereld van geuren, Hond en lichaamstaal, Beeldend papier als taal, Mindfulness, Danstaal: Beweeg je vrij!, Expressiecafé, Actieve meditatie, Laat u beroeren met Zinstreel, Symbolen in zilver, Spelen met je stem, Yoga, lichaam als voertuig, Geest als bestuurder en de ziel als ware identiteit. De lezingen gaan over klassieke muziek en vinden plaats wanneer zij actueel zijn: Weihnachtsoratorium, Matthäus Passion en Mariavespers.

Het uitgangspunt voor de samenwerking tussen WijZ en WvBK is het gegeven dat mensen steeds meer op zoek zijn naar persoonlijke verrijking op het gebied van waarden en inspiratie. “De samenleving verandert, kijk maar eens naar de rol van de kerk, die steeds minder wordt”, vertelt Vinke. Als welzijnsorganisatie voor senioren in Zwolle heeft WijZ een groot aanbod aan activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en ontmoeting. Duizenden mensen doen daaraan mee. “De behoefte aan verrijking op het gebied van waarden en inspiratie vertaalt zich in een vraag om activiteiten op dit gebied”, aldus Vinke. Marleen van den Hout sluit naadloos aan: “Als Werkplaats voor beweging en Kunst hebben we alles in huis om in die behoefte te voorzien: de thema’s, de aanpak, de aanbieders en de ruimte.” Volgens Van den Hout is het logisch dat beide organisaties de handen ineenslaan: “WijZ heeft een goede aansluiting bij de doelgroep en dat kunnen wij goed gebruiken”.

Meer informatie over deze cursussen is te vinden op www.wijz.nu, in de Inspiratiewijzer en in de flyers van de cursussen. Het informatiemateriaal is vanaf 1 september te verkrijgen bij de WijZlocaties: de Terp, (Radewijnsstraat 1), De Riethoek (Patriottenlaan1) en Werkeren (Werkerlaan 154). Voor informatie en aanmelden kan worden gebeld met 038 8515700.

Artikel delen: