Aanrijding vrachtwagen en fietser met dodelijke afloop

Vandaag  rond 16.20 uur heeft er op de kruising Gasthuisdijk / Blaloweg een dodelijke aanrijding plaatsgevonden. Een fietser (nadere gegevens zijn nog onbekend) en een vrachtwagen met aanhanger zijn in aanrijding met elkaar gekomen.

De vrachtwagen, komende vanaf de Gasthuisdijk, sloeg rechtsaf de Blaloweg op. Hierbij is een fietser onder de aanhanger terechtgekomen. De brandweer wist het slachtoffer onder de aanhanger vandaan te halen, echter was het slachtoffer inmiddels al aan zijn verwondingen bezweken. De weg is gedurende enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Naar de exacte toedracht wordt nader onderzoek verricht.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Brrr…. Was als eerste ter plaatse en ik hou de weblog de hele tijd al in de gaten in de hoop dat ik een bericht over een (zwaar) gewonde fietser zou lezen. Niet dus….


  Maak melding

 2. Ik neem aan dat de fietser uit dezelfde richting kwam als de vrachtwagen waarbij de fietsr rechtdoor wilde en daarom rechts van de van de vrachtwagen reed?

  Als vrachtwagen moet je volgens mij verdraaid bedacht zijn op de dode hoeken en als fietser dat de vrachtwagen dat zwakke punt heeft (ik ga niet graag een vrachtwagen voorbij bij een afslag; ik blijf er dan liever achter hangen ‘in z’n spiegels’ tot hij afgeslagen is)

  Hoe dan ook, erg vervelend is zoiets, heel erg vervelend.  Maak melding

 3. De vrachtwagen kwam van de gasthuisdijk en ging de blaloweg op richting Abbott. Hoe de fietser gereden heeft, is mij niet duidelijk. Al vermoed ik dat hij langs de Gamma over het fietspad is gereden (dus tegen het verkeer in) en dat hij ter hoogte van de voetgangersoversteekplek schuin over wilde steken richting de buitengasthuisstraat. Ik zeg er met nadruk bij dat dit een speculatie is op grond van wat ik gezien heb. Niet pers?© de feiten.
  (Ook om aan te geven dat het niet direct met gelijke richting en dode hoek te maken heeft)


  Maak melding

 4. Al kwam de fietser uit dezelfde richting als de vrachtwagen en reed de fietser aan de rechterkant, dan had de chauffeur de fietser niet over het hoofd kunnen zien als deze een dodehoek camera met monitor in de cabine had.

  Veel sterkte voor de nabestaanden.
  🙁


  Maak melding

 5. zoveel vrachtwagens met zo’n camera zijn er dacht ik niet. De dodehoekspiegel is wel verplicht, en er zijn ook DOBLI-spiegels: DOdeBLInde hoek. Want als er iemand direct naast je cabine staat, dan kan je dat nog wel eens missen.


  Maak melding

 6. Een dom ideetje van mij misschien, maar als de fietser onder de aanhanger terechtkwam, was de vrachtwagen toch al de blaloweg opgedraaid? Dan zou je denken dat de fietser de aanhanger over het hoofd heeft gezien…


  Maak melding

 7. Waarschijnlijker lijkt me dat de fietser wat dicht bij de vrachtwagen gestaan heeft. Misschien kwam de fietser uit dezelfde richting als de vrachtwagen maar is de vrachtwagen naast de fietser gaan staan of omgekeerd (dat laatste lijkt me iets waarschijnlijker) of wat Wilbert zei: fietser kwam van rechts, uit de richting van de Gamma.
  Maar als de fietser wat te dicht bij de kruising staat (of op de kruising; dus niet meer binnen de trottoirbanden van de stoep en de smalle groenstrook tussen fietspad en rijbaan van de Blaloweg), dan zou de vrachtwagen hem geschept kunnen hebben omdat de aanhanger een wat kleinere bocht maakt dan de trekker.


  Maak melding

 8. Laten we de toedracht over laten aan de daarvoor aangewezen instanties. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden en de chaufeur


  Maak melding

Reageer