Vrouw in winkel beroofd van mobiele telefoon

Zwolle – Vrijdagochtend 2 september omstreeks 11.30 uur werd een 50-jarige vrouw uit Zwolle op brutale wijze bestolen van haar telefoon. De vrouw was aan het werk in een winkel aan de Voorstraat en had net een telefoontje afgerond. Direct nadat zij haar toestel op de toonbank had neergelegd, werd het door een jongeman weggegrist.

De man rende samen met een andere man de winkel uit, in de richting van de Kamperstraat en de Kamperpoorterbrug. De twee werden ondanks een zoekactie niet meer aangetroffen. Hun signalement luidt als volgt: De jongen die de telefoon wegnam, is blank, ongeveer 1.80 meter lang, begin 20 jaar en heeft donker, halflang haar. Hij droeg die morgen een helblauw t-shirt en een donkerblauwe spijkerbroek. Over de tweede man is weinig bekend. Het betreft een eveneens blanke man van ongeveer 1.80 meter en begin 20 jaar. Heeft u meer informatie over deze twee mannen of over het incident zelf, neemt u dan contact op met de politie in Zwolle via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. “Over de tweede man is weinig bekend.”
  We hebben 7 bruggen binnenstad in/uit maar geen cctv.
  Lijkt mij een goed plan daar eens haast mee te maken.
  Dan rest dat tuig niks anders dan zwemmend de binnenstad te verlaten.


  ⚠️ Meld

 2. En dit blijft zo doorgaan omdat de pakkans helaas zo laag is. Maar ja, je kunt en wilt ook niet op elke straathoek een politieagent neerzetten. Een goeie opvoeding zou de oplossing moeten zijn. Maar niet alle ouders kunnen dat. Bovendien is het dan nog de vraag of je zoiets kunt voorkomen.


  ⚠️ Meld

 3. Als ik zo een beetje de andere reacties van Iskandar voor de geest weet te halen denk ik dat we zijn/haar bovenstaande reactie met een dosis sarcasme moeten nemen.

  Maar inderdaad: laat genoteerd zijn, dat we in dit geval met blank tuig te maken hebben. Daar moeten we de ogen ook niet voor sluiten!


  ⚠️ Meld

 4. Het verschil is dat er nu niet met deporteren gedreigd wordt en ben Geert trouwens nog niet tegengekomen in deze discussielijn…
  Of is die alleen goed te gebruiken bij delicten van getinte mensen?
  Geen feiten over cijfers over blanke daders? Of zijn die niet te gebruiken om een stelling te staven?


  ⚠️ Meld

 5. @john
  Deze situatie ontkent hun verdraaide wereldbeeld. Daar kunnen ze heel moeilijk mee omgaan. Onderbuik blijkt belangrijker dan feiten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.