Het weer: wisselvallig

Zwolle – Maandag vangt de dag droog aan, met vooral in de oostelijke helft zonneschijn. In het westen begint de dag bewolkt en in de loop van de ochtend trekken buien het land in. De zuidwester trekt aan en wordt matig tot vrij krachtig. Aan de kust komt een krachtige wind te staan, windkracht 6.

04-09-2011_weerfoto__katerveer_.jpg
Katerveer

’s Middags zien we een afwisseling van wolken, zon en enkele buien. Er is tevens kans op onweer en windstoten (60-70 km/u). De middagtemperatuur komt rond 19 graden uit. Dinsdag staat de passage van een storing op het programma. In de ochtend is nog wat ruimte voor de zon, maar later betrekt de lucht. In de middag trekt het regengebied vanuit het westen langzaam het land in. Er staat opnieuw veel wind en het wordt zo’n 20 graden. Woensdag is het met 18 graden wat frisser. Er is kans op een bui, maar er zijn ook droge perioden met af en toe zon.

Ook donderdag staat in het teken van buien, maar daarna lijkt de komst van een hogedrukgebied ons wat droger en rustiger weer te bezorgen. Richting het weekeinde loopt het kwik al weer op naar waarden rond 20 graden.

Artikel delen: