Jeugdteam Blue Hawks kampioen

Zwolle – Het Zwolse jeugdteam van honk- en softbalvereniging Blue Hawks is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de 2e klasse. Het pupillenteam won dit seizoen al 27 wedstrijden en is daarmee het sterkste team geworden van Noord- en Oost-Nederland.  

bh_1.jpg

Het jeugdteam van Blue Hawks, met spelers in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, kende een sterk seizoen. Er werd tot dusver alleen een punt verspeeld in een gelijkspel in april van dit jaar. Daarnaast werden ook 27 wedstrijden gewonnen. Afgelopen zaterdag werd, vier wedstrijden voor het einde van het seizoen, de laatste benodigde overwinning in de wacht gesleept. Arnhem Rhinos werd met 8-0 verslagen, in een wedstrijd waarin pitcher Jeandro Tromp niet alleen een solohomerun sloeg, maar als pitcher bovendien geen enkele honkslag toestond. Hij gooide daarmee een no-hitter. 

Opmerkelijke serie

Blue Hawks won dit seizoen, onder leiding van het coachtrio Rogier van Zon, Martin Brinkhuis en Henri Bruins-Slot, de meeste wedstrijden uit de clubgeschiedenis. Bovendien werd alweer de vierde titel in zes jaar tijd behaald door het pupillenteam. Eerder werd Blue Hawks al kampioen in de seizoenen 2006, 2007 en 2009.

De jeugdhonkballers hebben daarmee bovendien een opmerkelijke serie voortgezet. Sinds 2003 is, met uitzondering van 2008, elk jaar wel één team van de Zwolse club Blue Hawks kampioen geworden. Vorig jaar greep het heren honkbalteam de titel.

Gevaarlijk

“Vanaf de voorbereiding tot aan de kampioenswedstrijd heeft dit team zeer sterk gespeeld”, aldus Rogier van Zon. “Aan slag was elke slagman wel gevaarlijk. En dat is heel belangrijk voor ons geweest. Ook verdedigend zijn er maar heel weinig fouten gemaakt.”

Van het pupillenteam hebben Bas Wiers, Stijn Bruins-Slot en Jeandro Tromp dit seizoen bovendien deel uitgemaakt van de regionale jeugdselectie.

Artikel delen: