Grote brand verwoest deel manege in Zwolle

Zwolle – Een grote brand heeft maandagochtend rond 05.45 uur Manege 't Hoefijzer aan de Hollewandsweg in Zwolle deels verwoest. De aanwezige paarden konden tijdig in veiligheid worden gebracht. Er vielen geen gewonden, en er kwamen geen gevaarlijke stoffen bij de brand vrij.

gr01.jpg
Met VIDEO van Stefan Verkerk 

De brand werd rond kwart voor zes gemeld als buitenbrand waar de brandweer zonder spoed naar toe moest. Ter plaatse bleek echter dat het niet om een buitenbrand ging maar om een grote brand in de manege zelf. De brand bleek te woeden in de kantine en enkele leslokalen op de eerste verdieping. De brand is waarschijnlijk ontstaan in het dak. De paarden die in de stallen stonden in het andere deel van het gebouw konden in veiligheid worden gebracht. De brandweer van Zwolle kreeg de brand na ongeveer drie kwartier onder controle. Er is nog een groot watertransport gelegd voor de toevoer van bluswater. Voor zover bekend is er geen asbest vrijgekomen bij de brand, omdat het pand vrij nieuw is (ongeveer tien jaar oud). Wel werden bewoners in de woonwijken die in de rook zaten geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, maar later bleek dat er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen waren.

gr03.jpg

gr07.jpg

gr09.jpg

gr02.jpg

gr05.jpg

gr06.jpg

gr08.jpg

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Het gaat om manege het Hoefijzer. Een op zichzelf staande manege -los van manege Ritsaert dat echter wel op hetzelfde terrein staat- die speciaal voor gehandicapte mensen is. Inmiddels gaan er allerlei verschillende nieuwsberichten over het internet waarin zelfs wordt verkondigd dat manege Ritsaert volledig is verwoest. Gelukkig blijkt het uiteindelijk te gaan om deels schade. Niettemin nog steeds een ramp voor alle betrokkenen, voor hen sterkte…

 2. Het gaat niet om manege Ritsaert, maar om manege 't Hoefijzer die naast Ritsaert staat. Dat staat fout in de tekst.
  Dit is een hele zware strop voor al onze ruiters die vandaag weer met hun paardrijlessen zouden gaan beginnen. Ik werk zelf als vrijwilliger bij 't Hoefijzer.

 3. Vervelend dat de persoon die de paarden bevrijd heeft zelf wordt opgepakt, omdat hij zich niet kon identificeren. Hij heeft in de cel gezeten maar kwam later weer vrij ten duidelijk was dat hij er niets mee te maken kon hebben. Alles wijst verder inderdaad op brandstichting. Hopelijk vinden ze de brandstichter snel.

 4. Mensen moeten eerst de feiten kennen voordat ze allerlei onzin gaan uitkramen!

  Helemaal mee eens! Ik zorg altijd dat ik de feiten ken en pas dan ga ik onzin uitkramen! 😉

  Ik vind dit heel vervelend voor alle betrokkenen. Ik kan ook niet begrijpen, dat iemand op zo'n stom idee komt. Last heb je er sowieso niet van! Ik heb ook op een steenworp afstand van die manege gewoond…nou, dan heb je van de Siggels meer last!

 5. Aangrijpen verhaal van de dierenvriend die de paarden heeft gered op de link hierboven.
  men zou eerst eens de feiten moeten afwachten voordat er commentaar geleverd wordt. deze man verdient een heldenstatus ipv geschoffeerd te worden door tienermeisjes

Reageer