Stadsbudget Zwolle van start gegaan

Zwolle – Vanaf maandag 5 september 2011 kunnen alle inwoners en niet-commerciele organisaties van Zwolle hun goede idee voor het Stadsbudget 2011 inleveren. Via www.zwolle.nl/stadsbudget kunnen Zwollenaren tot en met 26 september initiatieven indienen die de stad Zwolle ten goed komen.

De ingediende ideeen voor het Stadsbudget moeten bijdragen aan de leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang in de buurt, wijk of stad en zijn gericht op meer dan een groep of belanghebbende. Alle inwoners en niet-commerciele organisaties mogen een initiatief indienen. Het indienformulier is te vinden via de website en Wijzer en op het Stadskantoor, Stadhuis en wijkservicepunten verkrijgbaar. Via de website kunnen Zwollenaren in december van dit jaar met hun Burger Service Nummer hun stem uitbrengen op hun favoriete idee. Inwoners die geen beschikking hebben over internet, kunnen stemmen met een stemkaart.

Alle wijken van Zwolle (behalve bedrijventerreinen en Kamperpoort) hebben meegedaan aan de Wijkbudgetten. Daarmee is een einde gekomen aan de cyclus van Wijkbudgetten. Omdat deze participatievorm bijdraagt aan de wens van bewoners om invloed uit te oefenen op het gemeentelijke budget, het ruimte biedt aan aan de eigen kracht van de bewoners en participatie van de leefomgeving vergroot, is besloten om dit jaar een Stadsbudget voor bewoners ter beschikking te stellen. Het budget voor het Stadsbudget bedraagt ruim 143.000 euro.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Heeft de gemeente Zwolle eigenlijk ook last van de sluiting van Diginotar ? Ik lees daar niets over, en dat vind ik nogal vreemd voor een overheidsorgaan. Ik kom hierop, omdat je bij het Stadsbudget moet stemmen met je BSN-nummer.


  ⚠️ Meld

 2. in het bovenstaande artikel is sprake van 163 ton dit is 16,3 miljoen euro
  op de website van de gemeente is sprake van 143.000 euro of 1,43 ton
  ik verwacht dat de gemeente het bij het rechte eind heeft

  =========

  Naar het verschenen persbericht van de gemeente zwolle wordt op verzoek van u en Weblog Zwolle momenteel onderzoek gedaan.

  Redactie Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.