Buslijn 6 naar bedrijventerrein Voorsterpoort geopend

Zwolle – Vanaf deze maandag 5 september rijdt er een rechtstreekse busverbinding van station Zwolle naar bedrijventerrein Voorsterpoort. Met de komst van lijn 6 biedt de provincie Overijssel meer werknemers de mogelijkheid om gebruik maken van het openbaar vervoer. Gerrit Jan Kok, gedeputeerde van de provincie Overijssel, gaf maandagmorgen het officiële startsein. Daarna reed René de Heer, wethouder verkeer van de gemeente Zwolle, samen met een aantal genodigden van diverse bedrijven en organisaties naar bedrijventerrein Voorsterpoort.

05-09-2011_buslijn_6_station-voorsterpoort_3.jpg

De bus rijdt op werkdagen tijdens de ochtendspits en avondspits ieder kwartier. De dienstregeling sluit uitstekend aan op de aankomst- en vertrektijden van treinen op station Zwolle. Speciaal voor parttimers rijdt tussen de middag de bus ieder half uur vanaf het station naar Voorsterpoort en weer terug. Er komt op Voorsterpoort voorlopig één halte aan de Grote Voort. De bus vertrekt aan de noordzijde van het station.

buslijn_6.jpg

05-09-2011_buslijn_6_station-voorsterpoort_2.jpg
Voor de reizigers was er tussen 07.00 – 09.00 uur een ‘krantje en croissantje’…

05-09-2011_buslijn_6_station-voorsterpoort_4.jpg

Slim werken, slim reizen.

De bus naar bedrijventerrein Voorsterpoort is een van de initiatieven van Zwolle Kampen Bereikbaar om de bereikbaarheid van bedrijven te verbeteren. Samen met het bedrijfsleven, gemeente Zwolle en Kampen zet de provincie Overijssel zich in voor slim werken en slim reizen. Zwolle Kampen Bereikbaar wil in samenwerking met werkgevers een structurele reductie bewerkstelligen van 5% van het aantal auto’s tijdens de spits in het woon/werk- en zakelijk verkeer. Zwolle Kampen Bereikbaar start binnenkort met een actie onder werkgevers en werknemers om hen te informeren over dienstregeling en route.

05-09-2011_buslijn_6_station-voorsterpoort_5.jpg

05-09-2011_buslijn_6_station-voorsterpoort_1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Goed initiatief! Tip voor verbetering: bus via veeralleekwartier (en dan via kamerweg naar voorsterpoort)Zo is die wijk dan ook per bus bereikbaar.


    ⚠️ Meld

  2. @Marcozwolle:
    Ik denk dat dit niet gewenst is omdat hier vrij veel fietsers rijden.

    Detail: Het is buslijn 6, maar op de 4e foto staat 806 op de bus…


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.