Oranje feestweek Berkum

Zwolle – Ieder jaar is Berkum een weekje ‘oranje’ gekleurd. Oorspronkelijk om de verjaardag van Wilhelmina te vieren, maar de laatste jaren vooral om met alle wijkbewoners een zeer gezellig en gevarieerd feest te vieren. In de Weijenbelt zijn tal van activiteiten, maar ook komt op het plantsoen aan de Reviuslaan weer een feesttent. Vanuit het Zwolse potje ‘premie op actie’ zijn er vlaggen aangeschaft die bij alle toegangswegen naar Berkum feestelijk wapperen.

berk_3.jpg
De zeskamp was in 2010 weer terug van weggeweest…

Ook dit jaar is het programma weer zeer divers, met een Amerikaans tintje, voor ieder wat wils en overal gratis entree! Nieuw op maandagavond 12 september is een uniek duo concert van het Groot Mannenkoor Zwolle samen met vocal Group ‘Goed gebekt’. Het concert is in De Weijenbelt, het begint om 20.15 uur en de entree is gratis. Een ander hoogtepunt blijft natuurlijk de Salverdaloop op dinsdagavond. Een succesnummer, want binnen 2 uur was de inschrijving vol.

Naast de jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de kinderrommelmarkt, het spijkerbroekhangen, Las Vegas Casino-night, de hondenrace en de jeugdspelen zijn er dit jaar ook weer nieuwe feestelijkheden. Voor de senioren is er op woensdag een gezellige middag in de Berkumstede. Shantykoor ‘De Stuwzangers’ uit Vilsteren gaat dan diverse oude zeemansliederen ten gehore brengenTijdens de feestweek is er voor kinderen van 10 tot 16 jaar op donderdag lasergamen in De Weijenbelt.

Op vrijdagavond speelt Toneelgezelschap Dito uit Balkbrug in De Weijenbelt het toneelstuk ’n Rieke Stinkert. In de feesttent gaat ’s avonds het ‘dak er af’ door de showband Kanmaarzo met repertoire uit de jaren 60, 70 en 80. De zaterdag eindigt knallend met vuurwerk en aansluitend het welbekende oranjebal met live showband Boulevard in de Weijenbelt.

De feestweek wordt op zondag 18 september afgesloten met een kerkdienst in de tent aan de Reviuslaan. Kijk voor een volledig overzicht op www.wijkverenigingberkum.nl

Artikel delen: