Start baggerwerkzaamheden Westerveldse Aa

Zwolle – In de tweede helft van september start de sanering van de Westerveldse Aa. De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf De Vries en Van der Wiel. Sanering van dit water is noodzakelijke vanwege zware koperverontreiniging die is ontstaan als gevolg van een explosie van een kruitschip op 28 april 1943.

De vervuilde bagger wordt per schip afgevoerd via de Noorderkolk. Hiervoor wordt een buisleiding door de Westerveldse Aa gelegd die over de dijk en langs de landtong bij het haventje van de Hengelsportvereniging naar een ligplaats in de Noorderkolk loopt. Op deze wijze wordt voorkomen dat er veel vrachtverkeer met slib door de woonwijk moet rijden en wordt tevens een extra overslag naar schepen voorkomen. Wel zal in week 37 de Brinkhoekweg ter hoogte van de brug gedurende één dag afgesloten zijn. Dit is nodig omdat materiaal ten behoeve van het baggeren aangevoerd en te water gelaten moet worden. De afsluiting van de Brinkhoekweg wordt ruim van te voren aangekondigd via borden en via www.bereikbaarheidzwolle.nl.

Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden in de Westerveldse Aa begin maart klaar. Het baggerwerk maakt onderdeel uit van een meerjarig project dat door de Gemeente Zwolle, Waterschap Groot Salland en de provincie Overijssel wordt gefinancierd.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.