Man raakt bekneld in boom aan Monteverdilaan

Zwolle – Bij het zagen van een tak van een boom aan de Monteverdilaan in Zwolle is maandagmiddag rond 17.00 uur een man bekneld geraakt. De persoon moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. De man werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis afgevoerd.

sized_img_8564.jpg

Mannen waren aan de Monteverdilaan bomen aan het snoeien. Ze hadden o.a. een kettingzaag en versnipperaar gehuurd. Omdat de apparatuur de volgende ochtend weer terug moest zijn wilde het slachtoffer nog even snel wat takken weg gaan halen die boven een pand hingen. Dit ging niet goed en de zaag sloeg vast. Het gevolg was dat de tak naar beneden klapte en hij vast kwam te zitten. De ambulancebroeders hebben de man ter plekke sederende medicatie gegeven, want de man sliep kort daarna. Vervolgens konden ze hem zonder problemen er tussenuit halen. De man brak door dit incident zijn onderbeen.

05-09-2011_beknelling_in_boom_tijdens_afzagen_tak_monteverdilaan_2.jpg

05-09-2011_beknelling_in_boom_tijdens_afzagen_tak_monteverdilaan_4.jpg 

sized_img_8622.jpg 

 sized_1_img_8532.jpg

sized_img_8586.jpg

sized_img_8605.jpg 

05-09-2011_beknelling_in_boom_tijdens_afzagen_tak_monteverdilaan_1.jpg

 05-09-2011_beknelling_in_boom_tijdens_afzagen_tak_monteverdilaan_6.jpg

05-09-2011_beknelling_in_boom_tijdens_afzagen_tak_monteverdilaan_3.jpg  

05-09-2011_beknelling_in_boom_tijdens_afzagen_tak_monteverdilaan_7.jpg

05-09-2011_beknelling_in_boom_tijdens_afzagen_tak_monteverdilaan_5.jpg

  sized_img_8655.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik zie dat de man niet geblurd is.

  Wat is dat?

  Dit was toch niet een beroeps bomendokter lijkt mij. Zie nergens op de foto’s dat hij gezekerd o.i.d was.

  Ongeluk zit in een klein hoekje.

  Maar neemt niet weg dat het een pijnlijke situatie was voor het slachtoffer. Beterschap.


  ⚠️ Meld

 2. Wat is nou eigenlijk het probleem ………
  Om even na vier reed ik er langs en dacht, fijn dat ze die zooi opruimen.
  Dat iemand bij dit soort werk bekneld raakt is niet logisch, maar kan gebeuren.
  Fijn dat de man er goed van af is gekomen, nog fijner is het feit dat al die takken en bladeren worden opgeruimd, nu de kinderen weer de school en de creche gaan bezoeken. Dus:
  wat is nu eigenlijk het probleem?  ⚠️ Meld

 3. Waren echt amateurs. Al die bomen in de omgeving hebben ze eerder gekapt en dit hebben de vrijwiligers ook zeer amateuristisch gedaan. Ik heb eerder al een boom op het naastgelegen pand zien vallen. Boom viel volledig de verkeerde kant op. Dat er niet eerder ongelukken zijn gebeurd is echt een geluk. Er was ook niets afgezet en in de nabijheid hiervan is een kinderdagverblijf. Hier had echt ingegrepen moeten worden vanwege de gevaarlijke situatie.


  ⚠️ Meld

 4. helemaal mee eens was mij vermoeden toch goed zag ze gisteren aan het werk he dacht bij mezelf wat raar niks geen helm of ander veiligheid spullen bij zich ….


  ⚠️ Meld

 5. Zo is het maar net. Als men van mening is schijt te kunnen aan alle van toepassing zijnde veiligheidsmiddelen, worden wij nooit verlost van dit soort incidenten.


  ⚠️ Meld

 6. geen verzekering die dit betaald:o

  daar lig je dan met je rode-overall en je PLASTICgroene regen
  laarsjes:'(

  V.C.A. is er niet voor niets


  ⚠️ Meld

 7. Een geluk heb net te horen gekregen dat het goed met die man gaat en wat jammer is dat iedereen gelijk een vooroordeel heeft wees blij dat er ook nog mensen zijn die uit eigen overweging de bomen snoeien zodat er als een dag als vandaag geen medemens gewond raakt door valende takken en laate we eerlijk zijn eerder hield toch de hele buurt zulke dingen bij en hadden we het ook niet over vca en arbo iets meer op ons zelf letten en dan pas een mening geven over een ander


  ⚠️ Meld

 8. Weet niet precies waar deze bomen staan. Zijn deze bomen privaat bezit dan? Bij mij in de buurt controleert, en onderhoud de gemeente de bomen. Waar hier dan niet?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.