Mevrouw J.A. Steinhorst-Schorfhaar 100 jaar

Zwolle – Maandag vierde mevrouw J.A. Steinhorst-Schorfhaar het heugelijke feit dat ze de leeftijd van 100 jaar had bereikt. Wethouder Filip van As bezocht mevrouw om haar te feliciteren en verraste haar met een schaal met bonbons.

Mevrouw Johanna Aleida Schorfhaar is geboren 5 september 1911 in de gemeente Losser. Ze is dus een Twentse en is daar best trots op. Ze komt uit een gezin van vader, moeder en 8 kinderen, en is de enige nog die in leven is. Zij was de enige die thuis bleef om te werken in het café dat haar ouders naast hun werk in de textiel ook hadden, en dat was best hard werken voor haar. Ze is getrouwd met H.J. Steinhorst  in 1936  te Losser. Hij werkte bij de PTT en door zijn werk meerdere keren verhuisd, van Hengelo naar Helmond, Deventer en tenslotte naar Zwolle in 1953. In Deventer kwamen ze kort na de Tweede Wereldoorlog  te wonen in een huis bij de IJsselbrug: gevolg van de bombardementen geen ruiten meer in de woning.

In Zwolle ook een aantal keren verhuisd, Van Lennepstraat, Hogenkampsweg en later een aanleunwoning in de Rivierenhof, waar ze nu sinds februari dit jaar in de verzorging is, na een heup gebroken te hebben. Lichamelijk zijn ze altijd actief geweest als echtpaar, veel gewandeld en gefietst tot op hoge leeftijd. Toen haar man overleed in 1985 heeft ze ook alleen nog veel gereisd en vrijwilligerswerk gedaan, koffieschenken bij de oudjes in Arcadia. Actief is ze nog altijd, ze klaverjast nog en een potje sjoelen vindt ze ook heel leuk, dat doet ze dan ook iedere week. Het gezin bestaat uit 4 zonen , waarvan de jongste helaas in 2009 plotseling is overleden.

Afgelopen maandag heeft ze in de Isalaklinieken een pacemaker gekregen, dat heeft haar weer meer kwaliteit van leven gegeven.

Artikel delen: