Zwolse vrijwilligers tegen eenzaamheid

Zwolle – De week van 22 september tot en met 1 oktober is de landelijke Week tegen de Eenzaamheid. Voor Zwolse vrijwilligers is er op donderdag 29 september een bijeenkomst met dit thema.

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst komen de volgende vragen aan bod: wat is eenzaamheid? Hoe signaleer je het? Hoe bestrijd je eenzaamheid als vrijwilliger? Naast een verdiepende presentatie en diverse opdrachten worden tips aangereikt die de vrijwilligers kunnen toepassen in hun vrijwilligerswerk. Daarbij staan discussie en het uitwisselen van ervaringen centraal. De toegang is gratis en de deelnemers krijgen een maaltijd aangeboden door Coalitie Erbij en de samenwerkende Zwolse organisaties.

Het landelijke thema van de week is ‘Voorkom eenzaamheid, versterk je Sociaal Konvooi’. Hiermee wil Coalitie Erbij aandacht vragen voor het belang van het onderhouden en versterken van een sociaal netwerk. Deze vrijwilligersbijeenkomst in Zwolle wordt georganiseerd door Coalitie Erbij, in samenwerking met Vrijwilligerscentrale Zwolle, Stichting Focus en Travers Welzijn.

Samen tegen eenzaamheid Ontvangst: 17.30 uur Programma: 18.00 tot 21.00 uur Locatie: Andreas Centrum van het Leger des Heils, Geert Grootestraat 11 in Zwolle

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.eenzaam.nl/vrijwilligers. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Vragen over aanmelding kunt u stellen via week@coalitieerbij.nl. Overige vragen: Vrijwilligerscentrale Zwolle 038 – 422 52 00, info@vrijwilligerswerkzwolle.nl.

Artikel delen: