Na inbraak werd brand gesticht in manege

Zwolle – Op het terrein van de manege aan de Hollewandsweg is maandagmorgen 5 september, tijdens blus- en ontruimingswerkzaamheden bij een brand, een 30-jarige Zwollenaar aangehouden. Zijn gedrag en aanwezigheid op die plaats was aanleiding om hem op zijn identiteit te controleren.

 

gr06.jpg

 

De man kon op dat moment niet aan zijn legitimatieplicht voldoen en werd voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Uit verhoor en nader onderzoek is gebleken dat hij -als passant- actief heeft meegeholpen bij het in veiligheid brengen van paarden en materialen. Hij wordt niet in verband gebracht met onderstaande feiten. Na zijn verhoor is hij in vrijheid gesteld. Na voorlopig forensisch onderzoek in het manegegebouw op bovenstaande locatie wordt uitgegaan van een inbraak waarbij o.a. gereedschap is gestolen. Daarbij of daarna is brand gesticht. De brand is rond 05:40 uur ontdekt op de verdieping boven de kantine.

De materiële schade aan het gebouw is groot; de aanwezige dieren bleven ongedeerd. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband kan houden met deze diefstal/ brand wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. Naar deze feiten wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Plantje,
    Brand wordt gesticht om te proberen de sporen van de inbraak te verdoezelen. Vandaar brand na inbraak.

    Overigens, lof voor de passant die de brand ontdekte, de paarden in veiligheid heeft gebracht en als “beloning” ten onrechte werd verdacht.
    Vooral de onterechte verdachtmakingen op bokt.nl zijn en onjuist en bijzonder kwetsend.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.