Live painting bij Het Langhuis op Monumentendag

Zwolle – Galerie Het Langhuis in Zwolle wordt tijdens de Open Monumentendag een levendig podium waar muziek en beeldende kunst samenvloeien. Onder begeleiding van kunstenares Tali Farchi improviseren en reageren amateurmusici op elkaar. Zij vormen zo de inspiratiebron voor beeldend kunstenaars die hun impressie vertalen op doek. Ook het publiek kan actief deelnemen.

03-01-2010_tali_farchi_palet_1.jpg

Het resultaat is een serie ‘action-paintings’. Het evenement is live te volgen via www.ustream.tv/channel/anipo. De interactieve voorstelling vindt plaats op 10 september tussen 13.00 tot 17.00 uur in Galerie Het Langhuis, Goudsteeg 8, Zwolle. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.talifarchi.com. Iedere stad heeft er wel één: een oud gebouw met een compleet nieuwe functie. Mensen wonen in kerken of gaan uit in een oude fabriek. Het thema van de Open Monumentendag 2011 ‘Nieuw gebruik – oud gebouw’ sluit hier op aan.

Deze bijdrage aan de Open Monumentendag in Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door: Kunstfactor, Comité Open monumentendag Zwolle (COMDZwolle), Kunstenaarsvereniging Palet, Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en Galerie Het Langhuis.

Artikel delen: