Leesvirus heeft honderden kinderen besmet

Op maandag 23 april wordt in verenigingsgebouw De Schakel te Hasselt het leesbevorderingsproject Het Leesvirus feestelijk afgesloten. Zes basisscholen uit Zwolle en twee basisscholen uit Zwartewaterland hebben aan dit project meegedaan. Zij komen in Hasselt samen om het project dat twee maanden heeft geduurd af te sluiten.

Snif, snotter, kuch, proest. Elk jaar wordt Nederland weer belaagd door diverse virussen, de één nog meer besmettelijk dan de ander. Wie griep heeft kan dit zelfs laten registreren op internet (www.degrotegriepmeting.nl). Ook in bibliotheken kunnen besmettelijke virussen ontstaan en zich verspreiden. Hierdoor zijn verschillende scholen in Overijssel besmet geraakt. Gelukkig is dit geen virus dat de gezondheid aantast, maar het kan wel levenslange gevolgen hebben! Het gaat om het “Leesvirus”.

De kinderen communiceerden via internet met elkaar over tien leesboeken. Na het boek te hebben gelezen werd de mening op de speciale website (www.leesvirus.nl) gezet. Vervolgens kon iedereen daar weer op reageren. Verder kon iedere leerling meedoen aan een quiz en werd men opgeroepen om ook creatief aan de slag te gaan. Gemaakte werkstukken (bijvoorbeeld leesvirusjes) werden met een foto op de website geplaatst in de galerie of ingeleverd bij de bibliotheek.

Het project wordt met een slotfeest feestelijk afgesloten. Alle kinderen van groep 6 van de deelnemende scholen komen samen in Hasselt. De uitslag van de speciale leesvirusquiz wordt dan bekendgemaakt en de bijbehorende prijs uitgereikt. De presentatie is in handen van Ruud Brons van Bibliotheek Zwolle. Wouter Vrij zal aanwezig zijn voor de muzikale omlijsting en in ieder geval samen met de kinderen het speciale leesviruslied zingen: 

Hoera, we hebben leesvirus!

Boeken lenen, lezen dus

We zijn besmet tot op het bot

Van lezen word je echt nooit zot

 

Hier een virus, daar een beest. Lees je ziek!     ) deze regels

Thuis, op school, ’t is net de griep!                       ) moet je rappen

Je komt er echt niet meer vanaf.

Een leesvirus, die maakt je maf!

Artikel delen:

Reageer