Infoavond ‘Bouw slim, bouw samen in Stinspoort’

Zwolle – De gemeente Zwolle organiseert donderdag 15 september een infoavond over het project ‘Bouw slim, Bouw samen in Stinspoort’. Dit project biedt starters op de woningmarkt de kans om in eigen beheer samen de woning van hun dromen te realiseren door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

stinspoort_2.jpg

De infoavond vindt plaats in Café Restaurant de Belgische Keizer, Melkmarkt 56-58. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen tussen 19.30 en 21.30 uur. Natuurlijk staan een hapje en een drankje klaar. Tijdens de infoavond kunnen bezoekers informatie inwinnen bij verschillende deskundigen over onder andere de kavels, de kosten en de procedures. Daarnaast is alle informatie samengevat in een map die bezoekers vrijblijvend kunnen meenemen. In de map zit ook een formulier, waarmee geïnteresseerden zich kunnen inschrijven voor de kavel van hun voorkeur.

CPO

Binnen het project ‘Bouw slim, bouw samen in Stinspoort’ worden elf kavels voor starterswoningen uitgegeven. CPO houdt in dat particulieren zelf een kavel kopen en samen met andere toekomstige buurtbewoners een eigen woning laten bouwen. Binnen het collectief treden zij zelf als opdrachtgever op naar de architect en aannemer en krijgen ze de volledige zeggenschap over zijn of haar toekomstige woning. De huizen kunnen zo naar eigen wens gebouwd worden. De ervaring is dat de woningeigenaren samen inkoopvoordeel kunnen behalen en dat de huizen een optimale prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Informatie

Meer informatie over het project ‘Bouw slim, bouw samen in Stinspoort’ is te vinden op de website: www.zwolle.nl/stinspoort

Artikel delen: