Echtpaar Van der Ploeg-De Wolf 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van der Ploeg-de Wolf waren dinsdag 6 september 60-jaar getrouwd. Wethouder Gerrit Piek bracht aan het echtpaar een bezoek en feliciteerde het stel met een schaal bonbons

De heer P. van der Ploeg, werd geboren op 8 november 1919 te Apeldoorn. Zijn roepnaam is Bob. Mevrouw G. van der Ploeg – de Wolf, werd geboren op 6 februari 1926 te Zwolle. Haar roepnaam is Gerrie.  De vonk sloeg over op de Zwolse kermis in de botsauto’s. Getrouwd werd er in het Stadhuis van Zwolle. Het echtpaar heeft 1 zoon en 2 dochters, 8 kleinkinderen en het eerste achterkleinkind wordt rond 10 september a.s. verwacht. De heer Van der Ploeg is, aldus zijn dochter, ruim een week geleden op z’n 91ste nog weer op de fiets vanuit Berkum naar de kermis geweest. Weliswaar niet om gebruik te maken van de attracties, maar kennelijk toch vanuit iets van nostalgie.

De heer en mevrouw Van der Ploeg woonden aan de Ossenkampsweg, vervolgens 30 jaar aan de Brederostraat en de laatste jaren in Berkum in een 55+ woning aan de Hemsterhuislaan. Ze wonen nog geheel zelfstandig, ook geen huishoudelijke hulp. De heer Van der Ploeg heeft 40 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt. Mevrouw Van der Ploeg werkte thuis en hielp in de tuinderij van haar vader. Hobby’s van de heer Van der Ploeg zijn met een groep darten en biljarten in Zorgcentrum De Berkumstede. Mevrouw Van der Ploeg houdt van lezen en handwerken. Gezien de leeftijden is de gezondheid nog prima.

Artikel delen: