Computerlescentrum voor ouderen in De Terp

Zwolle – WijZ en SeniorWeb Zwolle hebben dinsdagmiddag hun nieuwe computerlescentrum in WijZlocatie De Terp geopend. Dat deden zij door middel van een feestelijk open dag. Tijdens deze open dag kon het publiek kennis maken met de nieuwe accommodatie en de vele mogelijkheden. Er waren voorlichters aanwezig om het computerlesprogramma toe te lichten, en tevens waren er demonstraties van leuke en interessante toepassingen van diverse computerprogramma’s.

06-09-2011_opendag_computercentrum_wijz_en_senioren_de_terp_1.jpg

Het nieuwe lescentrum vervangt het lokaal in Stadshagen. De centrale  ligging van De Terp verhoogt de bereikbaarheid voor Senioren uit heel Zwolle. Op de locaties van WijZ verzorgen vrijwilligers van SeniorWeb al jarenlang de lessen voor duizenden senioren. “We hebben echt bijgedragen aan de digitalisering van senioren in Zwolle”, stelt Rob de Boer, bestuurslid van SeniorWeb Zwolle. “In de loop van de jaren zien we wel veranderingen: destijds was de computer iets nieuws en deden we veel minder met internet. Tegenwoordig is de computer veel meer vanzelfsprekend en soms zelfs onmisbaar als informatiebron of communicatiemiddel.”

06-09-2011_opendag_computercentrum_wijz_en_senioren_de_terp_3.jpg

06-09-2011_opendag_computercentrum_wijz_en_senioren_de_terp_2.jpg

De cursussen werden tot de zomer gegeven in WijZlocatie Werkeren in Stadshagen. De verhuizing naar De Terp biedt meerdere voordelen. Allereerst omdat er in De Terp al een inloopcomputerlokaal was dat door de samenvoeging met de SeniorWeb activiteiten een flinke opwaardering krijgt. In de tweede plaats omdat de computercursussen nu plaatsvinden op een centrale locatie in Zwolle en daarmee is de bereikbaarheid sterk verbeterd.Seniorweb verzorgt een breed scala aan cursussen en Workshops. De cursussen starten in oktober, december en februari.

Op de Open Dag waren mensen van SeniorWeb aanwezig om het cursusprogramma toe te lichten en te adviseren bij de keuze voor een cursus. Daarnaast deden zij diverse demonstraties waarbij de gasten zelf aan de slag konden, bijvoorbeeld met fotobewerking, kaarten maken op de computer, muziek toevoegen aan e-mails, informatie zoeken op internet en nog veel meer andere leuke en interessante mogelijkheden.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Het is allemaal Seniorweb wat de klok slaat. Wat jammer dat er zo weinig aandacht werd en (nog steeds wordt?) besteed aan het feit dat voordat Seniorweb zijn intrek nam in de computerruimte in de Terp vanwege de sluiting locatie Werkeren, daar in de Terp al enkele jaren door een aantal vrijwilligers op de maandag- en woensdagmorgen computerles en -hulp werd gegeven aan senioren (en dat allemaal voor een zeer schappelijke prijs per lesuur, desnoods voor onbeperkte duur) die kennis wilden maken met de PC, hun (aller)eerste stappen wilden zetten op computergebied of een specifieke vraag of probleem hadden en die zelfs met eigen laptop konden komen om te leren daarmee beter te kunnen omgaan..Die bv. wilden leren emailen met (klein)kinderen, familie, vrienden en kennissen. Op de laptop die men vaak van die (klein)kinderen had gekregen….
  Deze lessen, los van Seniorweb, gaan gewoon door en worden nog steeds door dezelfde enthousiaste vrijwilligers gegeven… zolang er maar cursisten komen!
  Waarschijnlijk moet deze groep vrijwilligers het hebben van “mond-op-mond-reclame”! Gelukkig dan maar: de maandagmorgen begint eindelijk vol te lopen maar met name op de woensdagmorgen is nog plaats.
  Men kan dan wel praten over computertrefpunt 50+ al of niet met bijvoeging de Terp maar men moet dan ook bovenstaande informatie geven!!
  Is het dan enkel kommer en kwel geworden voor deze groep vrijwilligers? Nee, want men kan nu ook gebruik maken van de van locatie Werkeren overgeplaatste computers met veel meer mogelijkheden? Dat wel.
  (Wel fijn is op te merken dat op de allereerste, bovenste foto juist twee collega-vrijwilligers staan afgebeeld van deze maandag- en woensdagmorgen groep.)
  A. Raaijmakers


  ⚠️ Meld

 2. Geachte Heer Raaijmakers,
  Seniorweb Zwolle wil niets afdoen aan de inspanningen die U in het verleden heeft verricht en nog doet.
  Integendeel, wij hebben daar juist respect voor.
  Het is toch zo dat wij er samen voor staan dat ouderen niet vereenzamen ,maar kansen krijgen mee te blijven doen.
  Met wij/zij verhalen komen wij niet verder,vooral niet in deze tijd van bezuinigingen is het zaak dat wij elkaar
  weten te vinden.
  ik steek mijn hand uit,u ook? wil U graag ontmoeten
  Hans van Leersum, voorzitter Seniorweb Zwolle.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.